El barrio de Valencia con mayor presencia de coronavirus

La Comunitat Valenciana entra en un nou escenari de la pandèmia del coronavirus per partida doble. D’una banda, l’autonomia estrena hui l’últim decret del coronavirus. Aquest marcarà les mesures que regiran la vida dels valencians fins al pròxim 9 d’octubre. D’altra banda, la Comunitat ha passat a un nivell de “risc baix” de contagis gràcies al descens dels casos en les últimes setmanes.

Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitatla Comunitat Valenciana presenta actualment una incidència acumulada de 50,54 casos per cada 100.000 habitants. La xifra suposa un escenari de reg baix en el qual ja es troba quasi tot el país.

És la primera vegada en els últims quatre mesos en què l’autonomia ha aconseguit aconseguir aquest nivell. Va ser el passat 10 de març, en plena desescalada de la tercera ona de contagis, quan la Comunitat va aconseguir aquesta fase d’alerta per última vegada.

Durant poc més de dos mesos, fins al 18 de maig, la regió valenciana va aconseguir frenar els nous casos de coronavirus. A partir de llavors, coincidint amb l’obertura de mesures, l’autonomia va anar augmentant el nivell de perillositat fins a disparar-se les alarmes el mes de juliol amb un risc extrem.

MENYS HOSPITALITZACIONS I MÉS VACUNATS CONTRA EL CORONAVIRUS

A més de descendir en nombre de positius, la Comunitat també ha baixat en els indicadors assistencials. Actualment hi ha 194 pacients covid hospitalitzats amb una pressió en planta del 2%. Quant a l’UCI, són 52 persones les ingressades (6,8%).

En el descens de casos i d’hospitalitzacions ha ajudat, a més de les restriccions, l’alta taxa de vacunació. Segons les últimes dades, l’autonomia ja ha vacunat amb la pauta completa al 77,7% de la població; mentre que el 80% té almenys una dosi de la vacuna. A aquestes dades se suma que 12.000 majors ja compten amb una tercera dosi de reforç.