La Gran Vía de Madrid vacía durante la pandemia del coronavirus. / FOTO: EUROPA PRESS
La Gran Vía de Madrid vacía durante la pandemia del coronavirus. / FOTO: EUROPA PRESS

Hi ha molts interrogants sobre quan i com serà el retorn a la normalitat després del confimaniento pel coronavirus. Doncs bé, es tornarà de forma “progressiva” i “ordenada” a partir del 26 d’abril. Així ho ha afirmat hui la ministra d’HisendaMaría Jesús Montero.

Segons la portaveu del Govern, la fi de l’aïllament es farà seguint sempre les recomanacions d’experts. A més, també jugarà un paper fonamental l’evolució de la pandèmia en les pròximes dues setmanes. “Els ciutadans podran anar recuperant la seua vida normal. Recuperant l’ocupació dels carrers, de les places, de manera molt controlada perquè no hi haja cap mena de pic no esperat de tornada als contagis”.

La ministra ha assenyalat que arribat el moment, el 26 d’abril, s’explicarà tot. “Està programat fins a aqueix dia i a partir d’ací es desenvoluparà el que els tècnics criden desescalada”, ha declarat.

Assegura que hi haurà “instruccions clares perquè tothom sàpia què pot i què no pot fer”. No obstant això, no serà una llibertat completa. El mateix president del Govern, Pedro Sánchez, ja va alertar que haurien més prolongacions de l’Estat d’Alarma però amb certes llibertats. Fins a la data indicada, l’Executiu estudiarà “diferents escenaris” perquè els tècnics del coronavirus puguen decidir.