superávit

Des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Alfafar, s’ha presentat l’App B-resol amb l’objectiu de millorar la convivència entre l’alumnat del municipi, tant dins dels centres escolars com fora d’ells. Una aplicació mòbil que funcionarà per primera vegada a nivell municipal, sent Alfafar pioner en la instal·lació d’aquesta eina de convivència.

Aquesta aplicació que funciona de forma anònima pretén detectar situacions difícils per a les i els joves podent evitar o solucionar conflictes entre iguals. D’aquesta manera, s’ofereix aquesta eina que no consumeix espai ni dades mòbils perquè estiga a l’abast de qualsevol persona.

Està pensada perquè tant afectats com a testimonis puguen detectar i informar sobre situacions anòmales entre els xiquets i xiquetes, podent triar amb qui parlar per a tractar el problema. Existeixen tres agents que es troben a l’altre costat de l’aplicació per a escoltar i ajudar, un Educador Social, una Treballadora Social i una Psicòloga, perquè la persona que escriu puga sentir-se tranquil·la i a gust amb el seu receptor.

Una aplicació senzilla i intuïtiva que permet en dos clics cercar ajuda. A través d’un codi comú a tota la població, “coratge”, qualsevol persona pot explicar un conflicte viscut i vist.

B-resol, es desenvolupa amb l’objectiu de millorar la convivència entre l’alumnat i aconseguir una igualtat real entre tots, evitant el bullying, el ciberbullying, o qualsevol altra agressió o situació de conflicte.

Aquesta app naix sota el paraigua de “Xarxa Coratge” un projecte en el qual Alfafar està treballant de manera transversal a totes les àrees per a aconseguir una millora convivència en el municipi, tractant diversos temes relacionats amb la igualtat, la salut o l’educació entre uns altres.

Aquest divendres 1 de juny es durà a terme la presentació d’aquesta aplicació en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Un acte obert a la ciutadania i al que assistiran, l’Alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, la regidor d’Educació, Dolores Monmeneu, la Corporació Municipal i altres autoritats, entre les quals destaquen, el Secretari Autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, l’assessor d’Educació Inclusiva de Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (**CEFIRE), Josep Ramírez i el CEO de B-resol, Josep Figols.

Des de l’Ajuntament d’Alfafar s’està treballant per a aconseguir un municipi lliure d’agressions i desigualtats. Amb aquesta aplicació es pretén conscienciar, evitar i resoldre conflictes entre persones joves del municipi.