Xàtiva

Esta setmana l’Ajuntament de Xàtiva ha formalitzat la compravenda del Real Monestir de l’Asunción, conegut per tots com el convent de Santa Clara. Arriba així al seu terme una aspiració llargament desitjada pels xativins.

Amb l’acte, l’Ajuntament de Xàtiva ha volgut solemnitzar un moment històric per a la ciutat, sent la primera d’una sèrie de convocatòries que configuraran una programació establida amb l’objectiu de donar a conèixer aquest convent als veïns de Xàtiva.

En primer lloc, l’arxiver municipal, Isaías Blesa, va il·lustrar a la concurrència amb unes notes sobre la història d’aquest monestir. A continuació, el notari Luis Miguel Delgado va fer la lectura d’un extracte del contracte de compravenda, es va procedir a la signatura de l’acta de recepció i, tot seguit, el notari va lliurar les claus de Santa Clara a l’alcalde Roger Cerdà.

Actualment, tècnics dels departaments de Turisme i Cultura treballen en l’organització d’un programa de visites guiades al monument per a donar a conèixer a la ciutadania este Bé d’Interès Cultural. Està previst que les visites guiades comencen a realitzar-se a mitjan pròxim mes de gener. L’Ajuntament de Xàtiva informarà puntualment de la data d’inici de les visites, estant previst que s’organitzen en grup i amb l’acompanyament d’un guia, prèvia inscripció en els llocs i termes que s’habilitaran a este efecte i sobre els quals s’informarà quan estiguen disponibles.

Albal culmina la remodelación de 34 parques infantiles y zonas verdes