Es va obrir al públic a l’octubre de 2018 com un nou espai de cultura, art, gastronomia, música i oci en el centre de la ciutat de València. Situat en un entorn  exclusiu, el antic Convent de San José i Santa Teresa construït en 1609, aquest nou centre d’oci cultural es presentava amb una interessant oferta gastronòmica ja que Convent Carmen comptava amb les elaboracions del xef amb una estrela Michelín, Miguel Ángel Mayor.

Ara, no arriba a any i mig després, aquest nou espai cultural de la ciutat tira el tancament. Avui mateix els promotors de l’espai han anunciat que Comvent carmen tanca les seues portes al públic.

Les raons del tancament

L’ajuntament de València els va a retirar la llicència d’obertura ja que aquests esgrimeixen, com apunten altres mitjans de comunicació, que l’espai no compta amb llicència per al desenvolupament d’activitats de restauració i hostaleria, que es realitzen en el centre. Aquest espai només comptaria amb autorització per a la realització d’activitats socioculturals, segons s’esgrimeix en les raons dela tancament.

A més en trobar-se situat en una zona d’especial protecció acústica, la zona ZAS del Carmen, l’activitat d’hostaleria seria incompatible; segons apunten aquests mitjans.

 

No estan d’acord amb el tancament

Des del Convent Carmen, els promotors, no comparteixen aquesta decisió i argumenten que amb aquest tancament la ciutat es perdrà més de tres-cents esdeveniments culturals a l’any.

En aquest sentit han posat damunt de la taula, en una roda de premsa, les principals dades del complex. En tancar-se aquest espai es perden 4 milions i mig d’euros d’inversió destinades a la rehabilitació de l’espai, es queden 60 persones al carrer que treballaven en un espai que havia acollit en el que portava d’any 300 esdeveniments culturals.