controles dgt
Imagen de un control de la Guardia Civil de Tráfico/ Foto: DGT

El Ministeri de l’Interior ha comunicat a través d’una roda de premsa quin és el dispositiu especial de la DGT per a evitar desplaçaments per Setmana Santa, tal com informa Europa Press.

Per a això augmentarà els punts de control en carretera, així com els controls nocturns i de matinada, durant la Setmana Santa amb l’objectiu d’evitar desplaçaments en aquestes dates.

Els controls seran realitzats per l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (ATGC), en coordinació amb la Direcció General de la Guàrdia Civil (DGGC) i la Direcció General de Trànsit (DGT), tal com va indicar el ministre de l’Interior, Fernando Grande- Marlaska en roda de premsa ahir dilluns.

Des d’aquest passat cap de setmana, s’han reforçat els controls nocturns, amb més de 500, en les carreteres d’eixida de les grans ciutats per a evitar que de matinada es produïsquen desplaçaments no permesos per l’Estat d’Alarma. I s’han formulat prop de 140 denúncies a conductors.

Els controls s’implementaran perquè les xifres no vagen cap endarrere

«S’implementaran aquests controls durant la Setmana Santa perquè les xifres no poden anar cap endarrere. No tenim dubtes, reduir la mobilitat significa salvar vides, raó per la qual aquests controls continuaran sent efectius i importants», ha apuntat.

En qualsevol cas, el ministre ha destacat les xifres de mobilitat viària donades a conéixer per la DGT d’aquesta finalitat de setmana, les quals són «motiu d’esperança».

Segons ha recordat, la circulació de turismes aquest diumenge es va reduir en més d’un 90% respecte a valors habituals, mentre que en accessos ciutats va caure en un 91%.

«Aquesta xifres no manquen de sentit, ja que darrere d’elles hi ha milers de contagis evitats, milers de vides que no s’han posat en cap risc; aquest és el millor aplaudiment que podem brindar a tot el personal sanitari i a tots els hospitalitzats», ha dit.

Així mateix, ha assegurat que, en general, la població està respectant el confinament i que els desplaçaments que s’estan produint cap a municipis costaners i manxecs, tal com denuncien alguns alcaldes d’aquestes localitats receptores, són «anecdòtics».

«Entenc que els moviments que s’hagen pogut produir tenen caràcter anecdòtic, en circumstàncies actuals l’anecdòtic és més visible, una gran majoria respecta el confinament«, ha afirmat el ministre, que recorda que així ho demostren les dades de mobilitat aportats per la DGT i l’observat en els controls pels agents.