Bolsas papel Consum

La cooperativa valenciana Consum elimina les bosses de plàstic a tots els productes comprats a través de la tenda online. A partir d’ara, totes les comandes es lliuraran amb bosses de paper reciclat aptes per a l’alimentació. Les tendes físiques també s’adaptaran a aquest sistema amb una implantació gradual, a partir del 18 de juliol estaran disponibles per als clients en 24 supermercats Consum de la província de València, Alacant i Barcelona i el seu preu és de 0,10 euros.

La companyia s’avança a les especificacions europees que busquen reciclar el 50% dels seus residus en 2020 i el 70% en 2030 i intenta cada any minimitzar els seus efectes sobre l’entorn. En 2017, el Ministeri d’Agricultura va reconèixer a la Cooperativa com l’única empresa de distribució amb certificació sobre la seva petjada de carboni. El nou packaging està realitzat amb un 30% de paper reciclat i un 70% de paper verge Forest Stewardship Council que acredita i garanteix que el producte prové de boscos sostenibles. La tenda online de Consum ja dóna servei a més de 60 poblacions de l’àrea metropolitana de València i Alacant i a Barcelona cabdal, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besós, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Joan d’Espi i Sant Feliu de Llobregat.

Consum és una cooperativa compromesa amb el medi ambient, va disminuir en un 24,3% la seva petjada de carboni, respecte a l’any anterior, sobretot, per la incorporació de gasos refrigerants de temperatura negativa, alimentada amb CO2 en les noves obertures i supermercats ecoeficients. Per això la companyia ha rebut ha rebut un dels Premis Europeus de Medi ambient, convocats per la Comissió Europea i que posen en valor les empreses que combinen la viabilitat econòmica dels seus negocis amb la protecció del medi ambient, en la categoria Gestió pel projecte supermercat sostenible.