estaciones
Imagen de archivo de Metrovalencia.

La Generalitat celebra aquest dimarts 22 de setembre el Dia Sense Cotxe. Per a això permetrà l’accés gratuït durant tota la jornada a diferents serveis de transport de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa forma part de les activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquesta pretén promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat. A més, serveix per a recordar que el transport públic és un mig segur.

Per tant, avui es podrà viatjar de manera gratuïta en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus. No obstant això, els autobusos de l’EMT sí que seran de pagament per primera vegada en la història del Dia Sense Cotxe. A més, hi haurà un total de 6 hores d’atur en coincidir amb la tercera jornada de vaga de l’Empresa Municipal de Transports de València (consulta ACÍ les hores i dies de vaga de l’EMT).

COM ACCEDIR GRATUÏTAMENT

Durant la jornada, l’accés a les estacions subterrànies estaran oberts des de l’inici del servei a la finalització d’aquest. En Metrovalencia les validadoras quedaran fora de servei. No obstant això, les màquines de venda automàtica estaran actives perquè els viatgers compren tots els títols en vigor. Els únics tiquets que no podran adquirir-se seran el bitllet senzill o el d’anada i volta.

A Alacant, totes les validadoras, tant les embarcades com les de les estacions, també estaran fora de servei. Les màquines de venda automàtica indicaran la gratuïtat del servei encara que els usuaris podran adquirir altres títols en vigor. També estaran exempts els bitllets senzills, anada i volta i TAM.

D’altra banda, no es requerirà de cap títol de transport per a accedir als autobusos  TRAM de Castelló i de MetroBus.