Ahir dimarts va quedar constituït el Consell de Xiquetes i Xiquets 2023/2024 de l’Eliana. Els seus nous representants han pres el relleu d’aquest òrgan consultiu on expressar com a ciutadans i ciutadanes actius les seues propostes, idees o reclamacions, traslladar-los als responsables polítics de l’Ajuntament i participar així en la presa de decisions per a aconseguir una l’Eliana millor.

En l’acte han sigut presents l’alcalde, Salva Torrent; la regidora d’Educació, Eva Santafé, i la tinenta d’alcalde, Marta Andrés. Després de les paraules de benvinguda, s’ha projectat el vídeo resum de les sessions del Consell de l’any anterior i s’ha realitzat el tradicional lliurament de diplomes. L’acte ha finalitzat amb la presentació dels vocals, seguit del torn de preguntes i la foto oficial.

El Consell està constituït per 32 consellers i conselleres, que representen els centres educatius públics, concertat i privats de la localitat. Els participants tenen entre 8 i 13 anys i són alumnes des de 3r de primària fins a 2n de secundària. Els membres del Consell, que cada any en renova una part, són triats de manera democràtica als seus respectius centres i participen en ell durant dos anys acadèmics.

Les seues funcions són proposar solucions alternatives als problemes del municipi que afecten la infància, fomentar la importància de la participació dels menors en la construcció de la societat, oferir a les i els més menuts una via de participació institucional i contribuir i impulsar el compliment dels drets de la infància i l’adolescència.

Tal com ha explicat Torrent, ‘l’Eliana l’hem de construir entre totes i tots, comptant també amb la perspectiva i les necessitats dels nostres veïns més menuts’. Tot això, en compliment amb la nostra pròpia Agenda Urbana Local, amb l’objectiu de buscar la igualtat d’oportunitats des d’una perspectiva de gènere, edat i discapacitat.