La nueva fecha que baraja Sanidad para que toda la Comunitat pase a la Fase 1
Ximo Puig y Ana Barceló durante una reunión en el Palau de la Generalitat.

Amb una incidència acumulada superior a la mitjana nacional i els hospitals saturats, tot semblaria indicar la instauració d’un nou confinament en la Comunitat Valenciana. No obstant això, des de la Generalitat no es precipitaran i la decisió de moment estaria paralitzada.

La consellera de SanitatAna Barceló, ha assegurat que la Comunitat ja viu un “semiconfinamiento”. “Vull recordar que pràcticament estem en un semiconfinamiento amb mesures molt dures”, ha matisat en referència a la resolució aprovada el 5 de gener.

Barceló ha recordat que des de dijous passat l’hostaleria ha de tancar a les 17.00 hores i la població té la mobilitat restringida des de les 22.00. “Ací a València puc comprovar que a les vesprades no hi ha pràcticament gent pel carrer. Hi ha un espai de socialització que està tancat i està patint les conseqüències d’aquestes mesures tan dràstiques”.

La responsable de Sanitat també ha recalcat que han suspès tot el futbol infantil; els comerços, a excepció de l’alimentació, estan a un terç de la seua capacitat; i hi ha una limitació de quatre persones en hostaleria i sis en reunions socials. A més, ha remarcat que “molt poques autonomies, per no dir cap, tenen instaurat un terç de l’aforament en hostaleria”.

“SEGONS L’ANÀLISI CONTINUAREM ADOPTANT NOVES MESURES”

Barceló ha assenyalat que “són molts paràmetres” els que determinen si és necessari perimetrar algun municipi. “Sé que molts ajuntaments ens ho demanen però hem de ser conseqüents i saber que hi ha un criteri”.

“Si convé perimetrar ho farem”, ha declarat. Respecte al quan, Barceló ha afegit que Sanitat avaluarà el comportament de la ciutadania i l’avanç de la pandèmia de les pròximes jornades. No obstant això, ha assenyalat que “cinc dies no són suficients (en referència a la data de l’inici de les últimes restriccions), es necessita com a mínim entre 7 i 10 dies per a veure la repercussió que han tingut les mesures“.

“És ràpid per a saber la repercussió. Com anirem analitzant-ho al llarg d’aquesta setmana, d’acord amb l’anàlisi que portem acabe continuarem adoptant noves mesures però vull recordar a tots que estem vivint un semiconfinamiento. Ens falta quedar-nos a casa però les mesures són molt dures“, ha conclòs.