El Consell dictará nuevas restricciones ante el disparo del coronavirus
Un grupo de jóvenes valencianos protegidos con mascarillas.

La cinquena ona agafa velocitat. La Comunitat Valenciana ha tornat a batre rècord de nous contagis de l’últim trimestre. Hui la Conselleria de Sanitat ha notificat 1.970 casos nous de coronavirus. València ha tornat a ser la província més afectada amb 1.592 contagiats, seguida d’Alacant (221) i Castelló (157).

El president de la GeneralitatXimo Puig, ja ha alertat que depenent de l’evolució de la pandèmia aquesta setmana es prendran mesures. L’autonomia podria fer un pas arrere en la desescalada i tornar a viure a adoptar algunes restriccions.

“La prioritat ha de ser la superació de la pandèmia i la recuperació social, econòmica i emocional”, ha assenyalat Puig abans d’arrancar el cim valencià-balear celebrada a Palma de Mallorca.

El líder del Consell s’ha mostrat preocupat davant l’avanç del coronavirus. Per això, ha deixat clar que no li tremolarà el pols a l’hora d’anunciar noves mesures: “es prendran de manera contundent, com sempre”.

Puig ha recordat que la pandèmia “no ha passat” i continua “arrossegant a moltes famílies a dificultats”. A més, aquest ha assegurat que els joves estan sent “els més castigats” pel virus. A causa d’això, ha matisat que l’objectiu de la Generalitat és agilitar la vacunació per a immunitzar a tota la població.

EL CORONAVIRUS ARRASA ENTRE ELS JOVES

La meitat dels casos registrats en l’últim mes (49,4%) s’ha produït en joves entre 15 i 29 anys. En aquest sentit, la franja de 20 i 24 anys és la que major percentatge representa (19,3%), la qual cosa suposa una incidència acumulada de 930 casos per cada 100.000 habitants.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha apuntat que “aquestes xifres demostren el que hem dit moltes vegades, que la pandèmia encara no ha acabat”. “Hem aconseguit afeblir els efectes més greus del virus, especialment en la població més vulnerable, però encara hem de fer un pas més amb la màxima responsabilitat compartida per a acabar amb ell”.

ÚLTIMES DADES DE LA PANDÈMIA

Des de l’última actualització, s’han registrat 518 altes a pacients amb coronavirus. Respecte als hospitals valencians, actualment hi ha 246 persones ingressades amb 22 malalts en UCI. D’altra banda, no s’han registrat defuncions, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia es manté en 7.457 persones.

Dels brots registrats, tres tenen 10 o més casos associats:

  • Mislata: 13 casos. Àmbit educatiu
  • Betxí: 10 casos. Origen social
  • Guadassuar: 10 casos. Origen social
  • Actualització brolle Benicàssim. S’han comptabilitzat 59 contagis, dels quals 43 són primers casos i 16 casos secundaris (familiars). La majoria de contagis s’ha produït en la franja d’edat de 15 i 25 anys.