El Consell reparte 15 toneladas de material sanitario en hospitales y residencias valencianas
Imágenes de los paquetes con material sanitario comprado por la Generalitat Valenciana en China.

El material sanitari comprat pel Consell a la Xina ja ha començat el seu repartiment. Ahir va arribar el primer avió noliejat per la Generalitat a Saragossa amb un enviament de més de 15 tones. El material que ha arribat inclou 3.800.000 màscares, prop de 5.000 micos de protecció i 200.000 guants. La destinació seran els centres sanitaris i els centres sociosanitaris, és a dir, les residències de majors de la Comunitat Valenciana.

L’avió va aterrar passades les 14 hores i instants després es va carregar en camions per a iniciar el viatge final a la Comunitat. Va ser sobre les 23 hores quan el material va arribar finalment a la costa llevantina. Va arrancar llavors la segona fase de la denominada “Operació Ruta de la Seda”. Segons la Generalitat, aquesta consisteix en el repartiment de material tant entre residències com en hospitals valencians.

Per a això, personal de la Generalitat amb la col·laboració de la Policia Autonòmica, ha treballat aquesta matinada en la preparació de lots per a la seua distribució. Prop de la 1 de la matinada eixia el primer comboi amb destinació a les residències de Castelló.

Una vegada es vagen confeccionant els lots, Sanitat procedirà al seu repartiment entre els diferents departaments de salut. A més, el personal de les brigades de l’Agència d’Emergències farà el mateix amb les residències.

LA COMUNITAT VALENCIANA REP 6.000 TEST RÀPIDS

A més d’aquest primer enviament, el líder del Consell , Ximo Puig, va avançar ahir que el cap de setmana s’espera rebre un segon enviament i la setmana vinent «hi haurà mes».

A més, també han arribat els test de diagnòstic ràpid del coronavirus. En total s’han rebut 6.000 test de proves que hui mateix ja estaran en circulació. Amb ells pujarà el nombre de contagis lloc que arribarà a més població que fins ara no podia saber si era portador del Covid-19. L’objectiu és conèixer l’abast del virus en la Comunitat Valenciana per a portar una millor actuació.