Escuela de Idiomas Quart de Poblet

Les obres per a fer accessible l’Escola Oficial d’Idiomes de Quart de Poblet amb la instal·lació d’un ascensor s’iniciaran a la fi d’abril, després d’anys de reivindicació per part de l’Ajuntament, que han sigut per fi ateses per l’actual Conselleria d’Educació. La data prevista per al començament dels treballs és el 23 d’abril, encara que podria patir alguna lleugera variació ja que estan pendents d’una sèrie de tràmits de comprovació de la seguretat de la instal·lació.

L’alcaldessa, Carmen Martínez, ha recordat que, malgrat no ser competència municipal, “arribem fins i tot a elaborar una proposta per a fer accessible l’entrada a l’escola i eliminar altres barreres a l’interior, amb l’objectiu d’agilitar la resolució del problema, però mai vam obtenir una resposta favorable de la Generalitat del Pàg. Afortunadament, les coses han canviat i el treball realitzat conjuntament des de l’àmbit tècnic i polític per part de l’actual Conselleria d’Educació i de l’Ajuntament ha donat els seus fruits, alguna cosa molt important per a nosaltres perquè suposa acabar amb una de les poques barreres arquitectòniques que queden en el municipi. Agraïm la sensibilitat mostrada per l’actual Consell i l’actitud de lleialtat institucional”.

Finalment, el projecte dissenyat per la Conselleria suposa col·locar un ascensor exterior que donarà accés al primer i al segon pis. Com explica la regidora, Cristina Mora, “les obres es faran en diferents fases, amb algunes intermitències per a garantir el desenvolupament de les activitats pròpies de l’Escola Oficial d’Idiomes en una època, a més, d’exàmens. Des de l’Ajuntament hem realitzat una labor de coordinació perquè els treballs es compatibilicen amb el desenvolupament de l’activitat curricular i també dels serveis de la Piscina d’Estiu, ja que l’ascensor ocuparà el buit existent entre la terrassa i l’accés al magatzem del restaurant”.

La llum al final del túnel per a acabar amb la injustícia que suposa el fet que les persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional física no puguen accedir a l’Escola Oficial d’Idiomes a través de l’única escala existent, es va començar a veure a mitjan 2016 quan el conseller Vicent Marzá es va comprometre en Els Corts a revertir la situació.

Des d’aquell moment, els contactes entre els departaments municipals d’Educació i Urbanisme, i la Direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, responsable de les actuacions en aquesta matèria, es van intensificar per a trobar la solució més eficaç i eficient.

A més, l’Escola té previst realitzar un bany accessible, que complementarà aquesta intervenció.