La Comunitat Valenciana comença a veure la llum al final del túnel. El cessament de les restriccions està cada vegada més a prop encara que l’1 de març no es recuperarà la normalitat absoluta. A partir de llavors arrancarà la desescalada de la tercera ona, un procés que demà ja començarà a prendre forma en el Consell.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat hui que la desescalada serà “molt prudent”. “La desescalada serà prudent, molt prudent, perquè no podem tornar arrere després de tot l’esforç de la societat valenciana”, ha assenyalat.

Puig s’ha pronunciat sobre aquest tema en una visita al CSIC al costat del ministre de CiènciaPedro Duque. Aquest ha assegurat que les mesures suposen un “esforç enorme” per a les famílies i empresaris valencians pel que el Consell evitarà “qualsevol actitud imprudent” cara a la desescalada. “Ho farem amb diàleg, amb la màxima humilitat possible per a no adoptar posicions que siguen negatives per a una part de la població”.

EL CONSELL I L’HOSTALERIA SE SENTEN EN LA MESA DE NEGOCIACIÓ 

Els primers passos de la desescalada es pactaran aquest dimarts durant la taula de negociació convocada per Sanitat i Turisme amb el sector hostaler. En ella s’estudiaran les mesures que s’adoptaran al març quan arrencada l’aixecament de les restriccions.

La trobada es mantindrà després d’haver-se anunciat la suspensió de la protesta per part de l’Associació Hostalera de Castelló (Ashocas). Aquesta havia convocat una jornada d’obertura il·legal per a reivindicar la reobertura dels locals hostalers. Ara tot apunta al fet que el sector sol·licitarà l’obertura de les terrasses i el 50% de l’interior dels locals.