El Consell estudia ampliar la exigencia del pasaporte Covid a más establecimientos
Una persona muestra un código QR para entrar a un local de ocio nocturno en una imagen de archivo - Lorena Sopêna - Europa Press - Archivo

El passaport Covid valencià podria ampliar la seua exigibilitat més enllà de l’oci nocturn i l’hostaleria. La Conselleria de Sanitat estudia incrementar el tipus d’establiments on siga obligatori accedir amb aquest document.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat que el Consell ja treballa en aquesta línia. L’objectiu és doble: fomentar la vacunació entre els ciutadans no immunitzats i frenar l’avanç de la sisena ona de la pandèmia.

Segons Puig, l’exigència del passaport Covid implica tres beneficis: “un record permanent que el virus segueix ací; afavoreix espais més segurs perquè els no vacunats propaguen més el virus; i serveix perquè molts reticents s’hagen vacunat”, ha assenyalat en un desdejuni informatiu organitzat des del diari Levante EMV.

Des del dissabte 4 de desembre, el certificat Covid ha sigut necessari per a accedir a pubs; discoteques; restaurants amb aforaments de més de 50 persones; hospitals i residències de majors. Encara que el cap del Consell no ha revelat en quins altres establiments s’exigirà, sí ha avançat que serà en aquells llocs tancats on és difícil mantenir la màscara. Segons aquesta descripció, els cinemes podrien ser els pròxims punts on se sol·licite el passaport Covid per ser espais on també hi ha consum d’aliments i begudes.

D’altra banda, Puig sí ha descartat en quins llocs no serà necessari comptar amb el certificat. El líder del PSPV ha assenyalat que no es contempla demanar el passaport en comerços. A més, ha rebutjat seguir la línia dels hospitals de Balears on s’ha començat a exigir el passaport Covid als propis sanitaris.

PUIG ES REUNEIX AMB EXPERTS DEL COVID

Ximo Puig ha aprofitat l’ocasió per a parlar de la repercussió que el certificat de vacunació ha tingut en l’avanç de la immunització. Segons ha revelat, al novembre s’administrava una mitjana de 620 vacunes al dia. Des del passat 4 de desembre la vacunació s’ha disparat a 2.400 dosis diàries. “Només per això ha valgut la pena”, ha declarat.

Davant la pujada de casos en la Comunitat Valenciana amb una incidència acumulada de 455,99 casos per cada 100.000 habitants, Ximo Puig es reuneix aquest dimecres amb experts de la pandèmia per a consensuar els passos a seguir.

De moment la mesura que se cerca ampliar és la del passaport Covid. No obstant això, la seua modificació haurà de comptar amb el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Per ara estarà en vigor fins al pròxim 4 de gener.