Claves de la reapertura de la hostelería: cuándo servirán en el interior, en qué horario y con cuántos comensales
Una camarera atiende a dos comensales en el primer día de reapertura de terrazas tras la tercera ola. / EFE

El passaport Covid valencià ja és quasi una realitat. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha sol·licitat la seua aprovació al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a la seua entrada en vigor divendres que ve 3 de desembre.

Així ho ha anunciat el líder del Consell aquest migdia després de la celebració de la Mesa Interdepartamental per a avaluar l’avanç de la nova onada de contagis de coronavirus.

QUAN ES NECESSITARÀ EL PASSAPORT COVID VALENCIÀ?

El document presentat al TSJCV per part del Consell arreplega sis supòsits en els quals haurà de sol·licitar-se el passaport Covid per a accedir:

  1. Locals d’hostaleria amb aforament per a més de 50 persones (bars, restaurants, cafeteries…).
  2. Locals d’oci (pubs, discoteques…).
  3. Espais recreatius amb servei de restauració (casinos, bingos, locals de joc…).
  4. Visites en els centres hospitalaris.
  5. Visites en les residències de la tercera edat i similars.
  6. Festivals de música i esdeveniments tant tancats com a l’aire lliure.

QUI PODRAN TENIR EL PASSAPORT?

El passaport Covid és un document que acredita la immunització contra el coronavirus. Aquest poden sol·licitar-ho totes aquelles persones que disposen de la pauta completa de vacunació; PCR negativa en 72 hores; antígens negatiu en 48 hores; o un diagnòstic de superació de la malaltia en els últims 6 mesos.

COM CALDRÀ PRESENTAR EL PASSAPORT COVID?

L’usuari que vulga accedir a un espai que requerisca de certificat Covid, haurà de presentar-ho per mitjà del mòbil o en paper imprès. A més, s’haurà d’acompanyar amb el DNI o un altre certificat d’identificació oficial.

QUAN COMENÇARÀ A SOL·LICITAR-SE?

El passaport Covid entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació en el DOGV com al TSJCV l’autoritze. L’objectiu és que estiga abans del pont de la Constitució que arranca el divendres 3 de desembre. La seua vigència tindrà una duració de 30 dies pel que haurà d’utilitzar-se tot el Nadal.