mascota

Les nits són més llargues, comença a augmentar la temperatura i ve de gust més eixir al carrer. Açò és senyal d’una sola cosa, s’acosta l’estiu! I amb ell, les ganes de trencar la rutina i prendre’ns uns dies de descans. I, per què no fer-ho acompanyat dels nostres millors amics amb els quals compartim el nostre dia a dia? Viatjar amb una mascota no ha de ser un impediment sinó tot el contrari: una nova aventura que compartir amb ells.

A l’hora de plantejar el viatge hem de tenir en compte diferents factors i començar a planificar amb antelació tot el que anem a necessitar perquè siga una experiència inoblidable per a tots.

Per açò des de Kiwoko recomanen que, abans de partir, portem tota la documentació de la nostra mascota (incloent la identificació amb microxip) i tenir-la al dia quant a vacunes i desparasitación. A més, és recomanable informar-se de si en el lloc de destinació és necessària alguna mesura de prevenció afegida no obligatòria on vivim habitualment, com una vacuna. Una vegada tenim l’equipatge llest, toca decidir el mitjà de transport per al nostre viatge.

Viatjar amb avió: encara que cada aerolínia estableix les seues pròpies restriccions, la majoria permet que viatgen en el celler de l’avió dins d’un transportín. Per a animals de grandària xicoteta, hi ha algunes companyies que permeten que viatgen al nostre costat sempre que complisquen amb la grandària i pes permesos. Si viatges fora d’Espanya, assegura’t que, a més del teu passaport, la teua mascota també té el seu. El veterinari pot fer-ho, sempre que l’animal tinga microxip.

Viatjar amb tren: en trens de rodalies es permet l’entrada de gats i gossos sense límit de pes, sempre que la resta de passatgers així ho permeta. Per a trens de llarga i mitja distància i AVE, només s’admeten gossos o gats el pes dels quals no excedisca els 10 kg i sempre dins d’un transportín.

Viatjar amb vaixell: si necessites prendre un ferri per a viatjar a les illes, depenent de la companyia naviliera i del tipus i grandària de la teua mascota podràs portar-la en un transportín o, en el cas dels gossos, deixar-los durant la travessia en els espais adaptats per a ells. Consulta amb la companyia les condicions d’embarque i si pots visitar-ho durant el viatge.

Viatjar amb cotxe: Abans de qualsevol viatge amb cotxe, és imprescindible habituar-li a poc a poc realitzant trajectes curts. Una vegada s’acostume, serà molt més fàcil que aguante un viatge de més durada i siga un gran company també “sobre rodes”. Un altre punt important abans de partir és informar-se de les mesures de seguretat pertinents que ens ofereix la DGT per a garantir que, durant el viatge, l’animal estiga subjecte i no puga arribar al conductor.

  • Per a gossos grans, si disposem d’un espai ampli en el maleter, podem portar-ho ací, sempre subjecte, llevant la safata i posant una reixa protectora perquè no puga accedir a l’habitacle del cotxe. D’aquesta forma, el seu viatge és més còmode, li arriba l’aire condicionat i la reixa ofereix la seguretat necessària.
  • Per a gossos xicotets, poden viatjar en un transportín dins de l’habitacle del cotxe, sempre fixats amb un sistema de subjecció per a evitar que es desplace en les corbes o frenazos. Així mateix, els gossos xicotets també poden viatjar a l’interior de l’habitacle del cotxe subjectant el seu arnés al cinturó de seguretat amb un adoptant.
  • Els gats, en ser més nerviosos, sempre viatgen millor en transportín, ja que a més estan més còmodes i tranquils en espais delimitats.

Durant el trajecte, és recomanable realitzar parades freqüents o cada 1,5h perquè la nostra mascota puga fer les seues necessitats. A més, per a evitar els colps de calor i la deshidratació, també cal aprofitar aquestes parades per a proporcionar-li a les nostres mascotes aigua neta i fresca.