Consells per als portants: així podran evitar lesions en Setmana Santa

Problemes de lumbars o cervicals són les principals dolències que poden afectar si no es procedeix correctament amb la càrrega dels passos.

Arranquen els dies grans de la Setmana Santa i amb ells les processons on el treball dels portants per a carregar amb els diferents passos és fonamental. No obstant açò, l’esforç que es realitza durant aquests dies pot derivar en importants dolències físiques i és que la mala distribució del pes pot provocar lesions, trencaments i fins i tot l’aparició d’hèrnies.

Segons els centres sanitaris el primer pas a seguir és la prevenció. Una vegada comença la processó, per a alleujar el dolor i previndre complicacions, els fisioterapeutes recomanen l’ús de faixes o embenatges. Mantenir-se alçat o contraure la musculatura són algunes de les recomanacions que han de complir-se per a evitar lesions realment greus.

Sens dubte la Setmana Santa és una data molt especial per a totes les confraries de la Comunitat Valenciana, per açò és necessari que els portants seguisquen estes recomanacions que fan des del servei de fisioteràpia de Ribera Salud.