El Consejo Escolar se posiciona a favor de las vacaciones de Fallas
16/07/2020 Proyecto de la Falla municipal infantil de 2021 'Saps qui soc? També!' SOCIEDAD ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Vacances de Falles sí o no, aquest és el debat que es mantindrà aquest dijous en el Consell Escolar Municipal de València. La reunió servirà per a decidir si els dies 16, 17 i 18 de març seran lectius o no.

De moment, sembla que tot apunta al fet que sí que hi haurà vacances pese no haver-hi Falles. El diari Las Provincias ha avançat que la majoria del Consell Escolar ha ratllat la recomanació del president de la Generalitat, Ximo Puig, de “improvisació”. Per això, s’espera que voten a favor de mantenir el calendari escolar sense modificació.

A més, la decisió seguiria la línia de Castelló. Allí ja s’ha anunciat que els estudiants mantindran les vacances la setmana vinent amb motiu de la Magdalena a pesar que també està suspesa.

RIBÓ DICE SÍ A LASUSPENSIÓ DE LES VACANCES

La regidora d’Educació de València, Maite Ibáñez, ha rebutjat fer un avanç sobre aquest tema. Aquesta ha declarat avui que “el capítol de les no Falles es tancarà demà amb el consens del Consell Escolar”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, sí s’ha mostrat partidari de seguir la recomanació de Puig. L’edil explicava el dilluns que a pesar que la recomanació ha arribat “tard” encara comptava amb “temps per a arreglar-ho”.

Ribó va suggerir al Consell Escolar canviar els dies de Falles a altres dates que “creguen convenients”. Entre les seues opcions va assenyalar l'”avançar les vacances” (en referència a estiu) o “posar un dia de pont”. No obstant això, l’última paraula la tindran els 30 membres del Consell. La reunió se celebrarà aquest dijous a les 17.30 hores.