La EMT arranca una huelga de cuatro meses: días y horas de los paros convocados
Un autobús de la nueva línea C-1 en la entrada de la calle San Vicente.

Viatjar gratis en la Empresa Municipal de Transports (EMT) sí que serà possible finalment. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que els menors de 30 anys no pagaran en els autobusos de València. La mesura entrarà en vigor el diumenge 9 d’octubre i es mantindrà fins al 31 de desembre.

“Acabem d’arribar a un acord amb la Generalitat pel qual l’EMT se suma a la gratuïtat del transport públic a la ciutat i àrea metropolitana per als menors de 30 anys”, ha explicat Ribó. Aquest ha assenyalat que les aportacions per a realitzar aquesta iniciativa seran a càrrec de l’Ajuntament i de la Generalitat al 50%.

El president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha destacat que l’acord permetrà ajudar a totes els joves a combatre els efectes de la inflación. “Des de l’EMT enteníem que la Generalitat no podia deixar fora d’aquesta iniciativa als usuaris de València i dels pobles que tenen la mobilitat metropolitana gestionada per l’EMT”..

COM VIATJAR GRATIS EN L’EMT

Totes les persones fins a 30 anys inclusivament podran sol·licitar el nou títol temporal. Aquest estarà coordinat per l’Autoritat de Transport Metropolitana de València (ATMV).

Per a això hauran de presentar el seu DNI, NIE o passaport. L’objectiu és acreditar que compleixen el requisit d’edat. Els terminis i llocs d’obtenció del títol es comunicaran per les webs i xarxes socials de l’ATMV.

Prorrogar la rebaixa del 30% durant 2023

A més, Ribó ha anunciat que l’Ajuntament sol·licitarà al Govern Central que prolongue a 2023 la bonificació al transport urbà. Aquesta bonificació ha permès reduir en un 30% els preus del bonobús de 10 viatges i l’abonament mensual EMT Jove.

En principi, la mesura es contempla per al període comprès fins al 31 de desembre. No obstant això, l’alcalde ha destacat la importància de prorrogar les ajudes durant tot 2023.

La iniciativa ha permès reduir el preu del Bonobús de 10 viatges de 8,5 a 6 euros. També el Bonobús personalitzat de 10 viatges per a famílies nombroses i monoparentals de 6,80 a 4,80 euros. A més, el de categoria especial ha passat de 4,30 a 3 euros. Per part seua, el títol mensual EMT Jove s’ha vist rebaixat de 25 a 17,50 euros.