Generalitat
Exterior del complejo 9 d'Octubre de Valencia.

Les alarmes s’han encès en la Conselleria de JustíciaUna de les seues funcionàries ha donat positiu en coronavirus obligant a tancar el complex 9 d’Octubre de València. L’alerta ha activat els plans de protecció procedint a la desinfecció del recinte i al confinament de l’infectat i altres funcionaris.

Segons ha publicat el diari Las Provincias, la contagiada és un cas importat. La dona, treballadora del Servei de Fundacions, es va desplaçar fa dos setmanes a Lleida per a visitar a un familiar. Cal recordar que aquesta una de les zones més afectades per ho rebrotes i una de les seues comarques es troba confinada.

Va ser dimecres passat quan dita funcionària va començar a trobar-se malament. Un dia després van aparèixer alguns dels símptomes més freqüents del coronavirus i es va sotmetre a la prova. Després d’una espera de 48 hores, el dissabte es van conèixer els resultats del PCR: positiu.

En rebre’s la notificació Justícia va aplicar el cap de setmana protocol de seguretat. El primer va ser procedir a la desinfecció de tota la planta en la qual treballava la contagiada. A més, es va avisar a quatre companys pròxims a la funcionària que han sigut posats en quarentena i es troben aïllats en els seus domicilis. Encara que de moment cap presenta símptomes afins al COVID-19, aquests se sotmetran a les proves de detecció.

ÚLTIMES DADES DEL CORONAVIRUS EN LA COMUNITAT

El Ministeri de Sanitat i les autonomies han decidit no publicar dades de la pandèmia en cap de setmana. L’actualització de les dades es realitzarà, per tant, al llarg de hui. El divendres no es van notificar noves defuncions en la Comunitat Valenciana sent el tercer dia consecutiu sense víctimes de coronavirus.

D’altra banda, es van comptabilitzar 95 altes que van elevar ja a 16.912 el nombre de persones curades. El nombre d’ingressos als hospitals valencians es va mantenir en 52 pacients, 5 d’ells en les unitats de vigilància intensiva.

D’altra banda, es van confirmar 14 casos nous de coronavirus, que van situar la xifra total en 11.633 persones. D’aquesta forma, fins al divendres quedaven actius 289 casos, un 1,5% del total de positius.