Llibre Faller 2021

La delegació de Publicacions de Junta Central Fallera ha presentat este diumenge el Llibre Faller 2021, una edició especial –donades les circumstàncies sanitàries que ha travessat la societat i la festa—que es presenta en forma d’història, amb la intenció de reflectir el sentiment que ha inundat a les falleres i els fallers en este temps de pandèmia, però també l’esperança i la positivitat amb la qual el col·lectiu ha sigut capaç de reinventar-se. També recorda de manera especial a totes les persones vinculades a les Falles que han faltat a causa de la pandèmia.

Al llarg de 348 pàgines, el Llibre Faller 2021 fa palès al llarg de les seues diverses seccions que el món faller ha estat treballant sense parar durant tot este temps. Enguany, com a novetat, introdueix una curta història que narra en primera persona una fallera del ‘cap i casal’ que porta la seua falla en les venes els 365 dies de l’any i que té la intenció de que els lectors es vegen reflectits en la mateixa.

Esta breu història remarca com la majoria de sectors s’han vist afectats per la suspensió de la setmana fallera de 2020 i l’ajornament de la de 2021, no només el col·lectiu faller, sinó també dels professionals que viuen de i per a les Falles, com els artistes, pirotècnics, floristes, indumentaristes, orfebres, perruquers o hostalers, entre altres.

No obstant això, també reflecteix l’esperança i la positivitat que s’obri amb l’horitzó de les Falles al mes de setembre d’enguany, amb les quals es comença a veure la llum al final del túnel, així com la responsabilitat del món faller durant tot aquest temps de pandèmia.