Els actors Concha Velasco i Antonio Resinesarriben al teatre Olympia de València del 4 al 15 d’abril per representar “El Funeral”. Els veterans actors aconseguiran que ens endinsem en una vetlla de l’actriu més important del cinema, el teatre i la televisió d’Espanya, el mateix Ministeri de Cultura ha organitzat l’acte en un teatre perquè el públic pugui acomiadar-se del seu admirat estel.

Les sorpreses arriben quan els assistents es queden tancats en el teatre perquè el fantasma de Lucrecia s’apareix per acomiadar-se en gran. El fantasma té assumptes que resoldre fins i tot amb el seu propi representant, Alberto Luján, que tracta de contenir com pugues a la premsa que vol donar tots els detalls. La notícia està apareixent en tots els mitjans de comunicació, i tots els programes de televisió estan enviant unitats mòbils al teatre per connectar en directe amb l’esperit.

L’obra té un gir divertit prenent amb humor la mort, l’actriu aprofita per rendir comptes dels seus problemes professionals o personals, parla de la seva experiència d’acceptar una sèrie de televisió en la qual fa de morta, deixar que li facin un ninot de cera per al Museu o dir-li a una de les seves nétes si pot ennoviarseamb un noi al que tots li veuen certa semblança familiar.