música Llíria

Llíria,  és la capital de la música, i compta en la seua localitat amb algunes de les millors societats musicals.

Durant aquests difícils dies de confinament, la música s’està constituint, més que mai, en un instrument de cohesió social i vitalitat.

Sota el nom #ClásicosLlíriaCityofMusic, Llíria City of Music vol portar a les cases de tots els amants de la música els millors concerts i actuacions ‘Made in Llíria‘.

Una iniciativa en la qual han participat totes les entitats musicals de la localitat: L ´Unió Musical, Banda Primitiva, Banda UDP, Orquestra de Plectre ‘El Micalet’ i l’Agrupació Musical Edetana Vicente Giménez”, així com el Conservatori municipal, oferint les seues més recordades actuacions.

Els millors concerts de les entitats musicals de la localitat en format digital

En els pròxims dies, a través de les xarxes socials de Llíria City of Music (Twitter, Facebook i Instagram) i en la web , s’aniran oferint vídeos amb els millors concerts dels últims anys, en una selecció realitzada per les pròpies entitats musicals.

Alguns d’aquests concerts es posen per primera vegada a la disposició del gran públic de manera accessible i gratuïta, en el canal de Youtube de l’Ajuntament de Llíria.

El primer d’ells serà l’estrena mundial de la Novena Simfonia de Beethoven, en la seua versió per a solistes, cor i orquestra de vent, amb la transcripció de Juan Vicente Mas Quiles i sota la batuta de Manuel Galduf en 2016.

Per part seua, la Unió Musical presentarà l’històric concert en el qual van participar tres dels millors trompetistes internacionals -Sandoval, Simeó i Vílchez-, junts per primera vegada al juny de 2019.

La Banda Primitiva també oferirà una selecció de les seues millors actuacions, entre les quals destaca el concert en el Palau de les Arts Reina Sofia, l’any passat, en el qual va rebre l’homenatge del Certamen Internacional de Bandes “Ciutat de València” amb motiu del seu bicentenari.

Per la seua part la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans posarà per primera vegada a disposició pública la seua ja mítica ‘Antologia de la Zarzuela’, un magnífic recopilatori audiovisual que combina la interpretació de peces emblemàtiques com ‘El tambor de granaders’ o ‘Luisa Fernanda’ amb imatges de Llíria.

I d’altra banda l’Orquestra de Plectre ‘El Micalet’ i l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez”, també oferiran els seus millors moments dels últims anys, així com el Conservatori Municipal de Música de Llíria.