Llegan dos vuelos de China con un millón de mascarillas y más material

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que pròximament arribarà més material sanitari. Concretament, la Comunitat Valenciana està a l’espera de 60 tones de subministraments. Es tracta de el enviament “més important” de Xina per a vèncer al coronavirus.

Segons ha comunicat Puig, es calcula que siga dilluns que ve quan arribe aquest carregament. Serà el dissabte quan l’enviament isca de Shangái amb 700 metres cúbics i 60.000 quilos de material. Respecte a quin material hi haurà en el seu interior, el cap del Consell ha assegurat que es desconeix però confia que hi haja respiradors. “Tenim confiança perquè sabem com s’estan disposant les caixes. Però encara no tenim el control garantit de quins subministraments seran”, ha declarat.

Aquest avió se sumarà així a els dos avions que van arribar el dimarts. En ells hi havia prop d’un milió de màscares i més de 10.000 ulleres de protecció i EPIs (Equips de Protecció Individual). A més, la setmana passada va arribar un altre vol de Xina on hi havia quatre milions de màscares.

A aquest material s’incorporarà pròximament el que s’està produint en la Comunitat gràcies a empreses privades. D’una banda, Ford ha arrancat la fabricació de 300 màscares de protecció diàriament. A més, la Generalitat treballa amb Power Electronics per a la fabricació de respiradors. “Volem que Espanya tinga respiradors suficients i per això cerquem en tots els àmbits”, ha afirmat Puig.

Màscares de Divina Pastora

Puig ha agraït a més a Divina Pastora Segurs la seua “gran mostra de solidaritat” per la donació de 300.000 màscares tipus FFP2, que es destinaran a centres sanitaris i sociosanitaris de la Comunitat Valenciana. El president ha subratllat que el material serà posat a la disposició del personal sanitari i sociosanitari valencià “que està fent front, amb un lliurament excepcional, a la lluita enfront del coronavirus”.