La Comunitat Valenciana solicita al Gobierno pasar a la Fase 2
La calle Colón de Valencia durante la Fase 1 de la desescalada. / FOTO: Rober Solsona (Europa Press)

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que ja ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat el pas de la Comunitat Valenciana a la Fase 2. L’objectiu de la Generalitat és avançar en el procés de desescalada a partir del dilluns 1 de juny.

De la mateixa manera, ha explicat que el Racó d’Ademús arranca des d’aquest dimecres la Fase 2. La mesura ja s’ha publicat en el BOE on es detalla que la comarca rebrà tractament propi de la unitat territorial de Terol. Per això, des de hui pot tenir mobilitat interprovincial amb Terol. Aquesta mobilitat es permetrà per a compres i realització d’altres serveis.

32 NOUS POSITIUS EN LA COMUNITAT

El nombre de pacients en l’UCI per coronavirus segueix la tendència descendent. En l’actualitat, hi ha 29 persones que requereixen aquestes cures en la Comunitat. Per part seua, el nombre de persones malaltes de coronavirus hospitalitzades també descendeix. En aquests moments, hi ha 211 persones ingressades, 10 menys que aquest dimarts.

Respecte a les altes, hi ha hagut un augment d’un 62% des que va començar el mes de maig. S’han registrat 168 altes més des de l’última actualització, la qual cosa eleva a 11.178 el total de persones que s’han curat en la Comunitat.

Quant a casos positius nous, el dimarts es van detectar 32 nous casos a través de PCR. Això eleva a 11.112 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies, aquesta és la distribució: 8 nous casos a Castelló (total: 1.522), 2 a Alacant (total: 3.870) i 22 a València (total: 5.715). De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.005, la qual cosa suposa el 19,2%.

4 MORTS EN LES ÚLTIMES 24 HORES

S’han produït 4 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.417 les persones mortes per coronavirus en la Comunitat. Són 212 a la província de Castelló, 501 a Alacant i 704 a València. La consellera ha destacat que és el sisè dia consecutiu sense que es registre cap defunció a la província de Castelló.

A més, és el tercer dia consecutiu no es registra cap defunció de residents per coronavirus. En l’actualitat hi ha algun cas positiu en 77 centres: 10 a la província de Castelló, 32 en la d’Alacant i 35 a València.