Proponen acercar más las mesas de las terrazas y ampliar aforos de pubs y discotecas de la Comunitat Valenciana
Ciudadanos en una terraza de Gandía durante la Fase 1 de la desescalada. / EFE.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha donat hui llum verda a començar la desescalada de la sisena ona en la Comunitat. El líder del Consell creu que s’hauria d’iniciar una rebaixa de restriccions i quarentenes. No obstant això, ha matisat que ha de fer-se “des de la prudència” perquè ha assenyalat que “això encara no s’ha acabat”.

Puig ha realitzat aquestes declaracions als mitjans a la ciutat de Castelló. Allí ha assistit la signatura de la declaració d’intencions de la Generalitat per a la creació de l’Espai de la Música de Castelló de la Plana.

El cap de l’Executiu valencià ha recordat que s’ha d’avançar cap a una normalitat millorada. “Hem d’aprendre lliçons de la pandèmia en tots els àmbits i aprendre a ser prudents”, ha comentat.

Així mateix, Puig ha assenyalat que la baixada de contagis per coronavirus segueix el seu procés. Això provocarà el avanç en la baixada de restriccions en la Comunitat Valenciana.

REUNIÓ DE LA COMISSIÓ INTERDEPARTAMENTAL

Respecte a la revisió d’aquestes limitacions, Puig ha indicat que dilluns que ve o dimarts hi haurà una reunió de la comissió interdepartamental. En aquesta conferència es reunirà amb les autoritats sanitàries per a abordar la situació de la desescalada de la pandèmia.

Així mateix, el president ha incidit en les dades de transmissió del coronavirus en la Comunitat. Així, ha indicat que la situació és molt favorable ja que la Comunitat es troba en 0,62 de reproducció, una xifra que es va arribar a disparar més del doble durant la sisena ona.

A més, el president de la Generalitat ha assenyalat que la desescalada està justificada per la gran baixada de l’impacte del coronavirus. “Òbviament el procés de desacceleració de les restriccions és imparable“, ha comentat.

FULL DE RUTA CLARA EN COL·LABORACIÓ AMB L’ESTAT

En aquesta trobada, Puig ha recordat el full de ruta “molt clar” que segueix la Comunitat Valenciana en aquest temps. Així, el president creu que no s’ha de polemitzar ni generar confusió amb la pandèmia. A més, ha remarcat la importància de la coordinació amb l’Estat.

Finalment, Puig ha tornat a recordar que aquesta desescalada s’ha de produir des de la prudència. Així, ha confessat que continuarà havent-hi contagis i hi haurà persones als hospitals. “No es tracta de dir que s’ha acabat, perquè encara no s’ha acabat“, ha conclòs Puig.