La desescalada valenciana toma forma para arrancar el 2 de marzo: qué se podrá hacer y qué seguirá prohibido
Control de la Policía Local de Valencia durante el cierre perimetral de la ciudad. / POLICÍA LOCAL VALENCIA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana estarà tancada perimetralment per Setmana Santa. El líder del Consell ha arribat a un acord amb les autonomies limítrofes per a limitar la mobilitat durant les pròximes vacances.

Balears, Aragó, Múrcia, Castella-la Manxa i Catalunya tancaran les seues fronteres amb la Comunitat Valenciana per a impedir la mobilitat entre aquestes autonomies i la valenciana.

Així ho ha anunciat Puig després de reunir-se aquest matí amb la consellera de SanitatAna Barceló. L’objectiu de la trobada era definir la posició que prendrà el Consell en el Consell Interterritorial que se celebrarà aquesta vesprada.

Puig i Barceló han acordat mantenir les restriccions de mobilitat vigents per a evitar una quarta ona. “No pot haver-hi alguna (autonomia) que pose en risc l’esforç que s’ha fet pels valencians”, ha declarat Puig.

El cap del Consell ha instat a ser “prudents”. Aquest ha declarat que avui es preveu baixar a una incidència acumulada de 100 casos per cada 100.000 habitants, una situació a la qual assegura que s’ha arribat “gràcies a l’esforç de la societat valenciana”.

Puig ha recordat que malgrat ser “una dada extraordinària”, encara s’està “lluny” de “superar la pandèmia”. Per això, ha demanat “la corresponsabilitat de totes les comunitats autònomes”. “La situació epidemiològica continua millorant, però no podem tirar per la broda els esforços realitzats per la societat valenciana durant les últimes setmanes. Cal consolidar la millora aconseguida”, ha sentenciat.

Oltra demana que tota Espanya es tanque perimetralment per Setmana Santa

La vicepresidenta de la Generalitat ha insistit que totes les autonomies aposten pel tancament perimetral per Setmana Santa. Mónica Oltra ha demanat als governs que llancen “un missatge molt potent a la ciutadania que encara no estem com per a anar a una mobilitat massiva perquè no hi ha suficients persones vacunades”.

També ha demanat “una mica de responsabilitat” al govern d’Ayuso a Madrid. “O tots o res tampoc, no pot ser que una comunitat determine per totes les altres”, ha declarat. Per això, ha assenyalat que “seria desitjable” que el Consell Interterritorial de Sanitat arribara a un consens.