Esta es la fecha para la vacunación de la comunidad universitaria
Dos personas pasan por un cartel que indica el punto de vacunación de la Ciudad de las Artes y las Ciencias. /Europa Press

El Ministeri de Sanitat compensarà a la Comunitat Valenciana amb més dosi de vacunes contra el coronavirus. El Consell Interterritorial ha aprovat compensar a les autonomies amb saldo negatiu en la vacunació per persones desplaçades.

Segons l’anunciat per la ministra de Sanitat, Carolina Darias, aquesta compensació es farà a partir de la diferència entre els desplaçats vacunats en cada autonomia i els residents que s’han vacunat en altres comunitats.

En aquests mesos, la Conselleria de Sanitat ha vacunat a més de 100.000 desplaçats en els vacunódromos valencians. No obstant això, es desconeix públicament quants residents de la Comunitat s’han vacunat en altres autonomies. D’aquesta dada dependrà el nombre de vacunes que rebrà la Comunitat per a avançar la vacunació.

Aquesta compensació era una de les principals reivindicacions de la consellera de Sanitat, Ana Barceló. “Nosaltres hem estat demanant comptar amb més dosi perquè hem vacunat a persones desplaçades per damunt d’altres comunitats”, ha assenyalat.

LA COMUNITAT, PERJUDICADA EN EL REPARTIMENT DE VACUNES

Barceló ha admès que la Comunitat “ha rebut menys bovines que unes altres en tenir una població més jove”. Explica que això es deu al fet que l’objectiu “era immunitzar a la població més envellida” perjudicant així els joves valencians.

La consellera ha comunicat que serà a l’agost i setembre quan es reben les dosi extra prevalent l’enviament de Moderna. Barceló considera que la compensació de Sanitat ajudarà a “accelerar la vacunació”. “Anirem més ràpids en la immunització de persones joves i donarem una espenta”, ha resolt.

Segons l’última actualització, 2.904.715 persones han rebut ja una dosi de la vacuna en la Comunitat. En aquests moments, compten amb la pauta completa 2.269.386 persones. Per províncies són 270.629 a Castelló, 815.647 a Alacant i 1.183.110 a València.