Las calles de Valencia se llenan de turistas tras el fin del estado de alarma
Un matrimonio pasea por Alboraya con mascarilla./ EFE

El president de la Generalitat ValencianaXimo Puig, ha anunciat que sol·licitarà formalment al Consell Interterritorial de Salut l’eliminació obligatòria de les mascaretes en platges i altres espais naturals.

Així ho ha comunicat el cap del Consell en una entrevista amb À Punt. “Jo sóc absolutament partidari que en els espais a l’aire lliure com a platges, boscos i espais naturals no siga necessari l’ús de la mascareta perquè així ens ho diuen els nostres experts”, ha assenyalat.

Puig ha recordat que “en els espais ventilats no hi ha risc”. Per això, ha anunciat la seua decisió de sol·licitar al Consell Interterritorial de Salut l’eliminació de les mascaretes. L’objectiu de la Comunitat és canviar la normativa el mes de juliol. No obstant això, únicament se sol·licitarà per a espais naturals (platges, boscos, rius, etc.) en els quals es garantisca la ventilació i la distància de seguretat.

Segons Puig, l’obligatorietat en aquests espais “no té sentit”. A més, el líder socialista ha avançat que esperaran a veure quan es pot eliminar en altres punts que també estiguen a l’aire lliure. “El que és clar és que a l’aire lliure hi ha moltes menys possibilitats de contagis. Per això cal intentar que els espais tancats estiguen permanentment ventilats”, ha expressat.

Respecte a l’ús de mascaretes en les vies públiques, encara tardarà una mica més de temps. Segons Puig, la seua eliminació ha de ser “progressiva”. “De moment no eliminaria aqueixa prohibició. Primer perquè el virus està ací fóra i segon perquè com està fora, hem de manifestar clarament que encara estem combatent el virus”. “La imatge de la mascareta és fonamental. El moment en el qual ens la llevem serà el moment de gaudir una altra vegada de la normalitat”, ha expressat.