Varias personas se desplazan con mascarillas por miedo a contagio del coronavirus. / EFE: Mauricio Dueñas
Varias personas se desplazan con mascarillas por miedo a contagio del coronavirus. / EFE: Mauricio Dueñas

Un total de 119 persones són hui dia les contagiades per coronavirus en la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha informat aquest matí sobre un augment de 21 nous casos que se sumen als 98 contagis del dijous.

Segons ha declarat la consellera Ana Barceló després del ple del Consell, 17 són de València i 4 d’Alacant. A més, ha assenyalat que una de les persones positiu és la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno. No obstant això, aquesta presenta simptomatologia lleu i no està hospitalitzada.

Barceló ha explicat que s’aplicaran “les mateixes mesures que per a qualsevol altre ciutadà”. A més, activaran el protocol per a saber quines persones van estar en contacte amb ella.

Aproven la declaració d’emergència per a comprar material sanitari i garantir el proveïment davant el coronavirus

El Ple del Consell ha aprovat la declaració d’emergència mitjançant la qual la Conselleria de Sanitat va realitzar la compra de materials sanitaris i serveis per a garantir el proveïment enfront del COVID-19.

La compra comprèn màscares tipus FFP2, FFP3 i quirúrgiques; reactius necessaris per a realitzar les proves del COVID-19; solució hidroalcohólica per a asèpsia de mans per fricció.

Els principals beneficiaris d’aquesta decisió són els centres sanitaris dependents de la Conselleria de Sanitat, així com els centres de l’àmbit de la sanitat pública valenciana que hagen subscrit un conveni d’adhesió amb la central de compres de la conselleria. A més, també es veuran beneficiats tant els pacients com els professionals sanitaris.