lluvia
-FOTODELDIA- GRAFCVA265. VALENCIA, 02/12/2019.- Una persona pasea por la playa de la Malvarrosa bien protegida contra la lluvia cuando, según informa la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet), hoy el cielo permanecerá nuboso o cubierto con precipitaciones persistentes en Valencia y Alicante, que además pueden ser localmente fuertes e ir acompañados de tormenta en la segunda mitad del día en los litorales norte de Alicante y sur de Valencia. EFE/Kai Försterling

Unes ratxes de vent catalogades com “molt forts” assoten hui la totalitat de la Comunitat Valenciana. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetha activat l’alerta groga en tota l’autonomia. Segons han avançat, la velocitat d’aquest vent provinent de l’oest podria arribar als 100 quilòmetres per hora.

La zona més perillosa és l’interior nord de la província de Castelló on s’arribarà a l’alerta taronja. En la resta de la Comunitat Valenciana el nivell d’alerta és groc amb ratxes de 70 i 80 km/h.

Tal com ha detallat Aemet, la borrasca Ernest que circula pel Cantàbric i l’anticicló a Açores són els responsables del temporal de vent de ponent que es prolongarà durant aquest dilluns i dimarts en la Comunitat.

Evolución del temporal de viento en la Comunitat Valenciana. / Gráficos Aemet

AIXÍ EVOLUCIONARÀ EL TEMPORAL EN LES PRÒXIMES HORES

Des de les 24 hores d’aquest dilluns fins a les 17 hores són sis les zones afectades pel vent. L’interior nord i interior sud de Castelló; interior nord i sud de València; i interior i litoral nord d’Alacant. Aquestes alertes grogues se sumen a quatre avisos per fenòmens costaners amb força 7 en el sud de Castelló; nord i sud de València; i nord d’Alacant.

A partir de les 18 hores d’aquest dilluns la situació s’agreujarà. La totalitat de la Comunitat Valenciana entrarà en alerta groga per vents de fins a 80 km/h, una situació que es prolongarà fins a les 02.00 hores del dimarts. En aqueix moment l’interior nord de Castelló pujarà a alerta taronja per vents de fins a 100 km/h, unes ratxes catalogades com a “risc important”.

No serà fins a les 17 hores del dia de la Immaculada quan el temporal comence a revertir. L’interior nord de Castelló tornarà a passar a alerta groga mentre tot el litoral, a excepció del nord d’Alacant, deixaran d’estar en avís per risc.

Cara al dimecres s’espera que la Comunitat Valenciana recupere la normalitat i únicament serà el nord de l’autonomia la que mantinga l’alerta groga fins a les 16.00 hores, moment en el qual es donarà per conclòs el temporal de vent.