A quién le toca vacunarse esta semana y con qué vacuna
Interior del vacunódromo de la Ciudad de las Artes.

La vacunació dels joves comença a prendre forma en la Comunitat Valenciana. Hui arranca la campanya dels menors de 30 anys encara que no en totes les localitats de l’autonomia. La Conselleria de Sanitat ha donat llum verda a aquells departaments de salut on la vacunació està més avançada en les franges d’edat de més de 30 anys.

Així, a partir d’aquest dilluns, alguns municipis valencians fan un salt en la immunització de la joventut. No obstant això, es tracta principalment de zones de l’interior perquè les grans àrees valencianes encara hauran d’esperar. Segons l’últim comunicat de Sanitatla citació massiva a joves de 20 i 29 anys es realitzarà l’última setmana d’aquest mes de juliol.

La Comunitat té previst administrar 438.217 dosi de la vacuna contra la Covid-19 en els pròxims set dies. La consellera Ana Barceló ha assenyalat que “això ens permetrà continuar agilitant els grups d’edat que estan encara pendents de rebre-la. És la tercera quantitat més nombrosa des de l’inici de la campanya de vacunació”.

La majoria de dosi de vacunes van destinades al grup de joves de 30 a 39 anys. Per a aquest grup d’edat es destinen quasi 105.000 dosi de Pfizer i 49.500 vacunes de Moderna. D’altra banda, un altre dels grups majoritaris que seran vacunats aquesta setmana serà la població de 40 a 49 anys. En aquesta franja etaria es pretén avançar en la posada de segones dosis. Per a ells es destinen 134.000 dosi de Pfizer i unes 2.250 de Moderna.

NOVA OPORTUNITAT A LES PERSONES DE 40-59 ANYS NO VACUNADES

Durant aquesta setmana també està previst completar la pauta de vacunació de menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca. També tornar a citar a persones que, per diferents motius, no van poder ser vacunades quan els tocava.

A més, cal destacar que de la bovina Janssen s’administraran 125.155 dosi. La majoria de vials (124.790) s’han reservat per a tornar a donar una oportunitat de vacunació a les persones de 59 a 40 que no van ser vacunades en el seu moment per diferents motius o que no van ser citades perquè no tenien actualitzats les dades de contacte, per exemple. És el tercer rescat que es fa a aquesta franja d’edat.

Finalment, es preveu immunitzar a persones que tenien activa una infecció per coronavirus i havien d’esperar al fet que transcorregueren sis mesos; a professionals sanitaris que s’incorporen com a reforços d’estiu al sistema valencià de salut; professionals de residències; i pacients amb condicions de salut d’alt risc.

Barceló ha recordat “la importància de vacunar-se i acudir a la cita, de forma puntual. La incidència acumulada en els últims 14 dies i els últims 7 dies és molt elevada, i és molt important que ens protegim. La vacuna és la major esperança que tenim en aquests moments”.

Citació de la vacuna en la Comunitat

En tots els casos, la citació es realitza mitjançant trucada de telèfon i/o a través d’un missatge al mòbil. En ell s’indica data, hora i lloc de la vacunació. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar en la web.

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l’aplicació GVA +Salut, disponible tant per a iOS com Android i Huawei, o en la web.

Si així i tot persisteix qualsevol tipus de dubte, es pot trucar al telèfon 900 300 555. El personal format sobre aquest tema, atendrà i respondrà qualsevol qüestió relacionada amb el procés de vacunació.