Así será la vacunación en menores de 12 años en España

Els 330.000 xiquets valencians de 5 a 11 anys començaran a immunitzar-se contra el coronavirus en menys d’una setmana. La Conselleria de Sanitat ha anunciat que la campanya de vacunació arrancarà el 15 de desembre. A més, l’administració de les dosis es realitzarà en els col·legis.

Així ho ha avançat avui la consellera Ana Barceló després de reunir-se amb el seu equip per a dissenyar el dispositiu de vacunació en aquest rang d’edat. Segons ha destacat, la Comunitat Valenciana rebrà la primera remesa de vacunes pediàtriques el dilluns. En dita primera enviament arribaran un total de 150.000 dosi de Comirnaty, la línia infantil de Pfizer.

Quant al dispositiu, Barceló ha assenyalat que l’administració de vacunes es farà en els centres escolars. La vacunació infantil es realitzarà als matins i sempre dins dels horaris de cada col·legi.

Respecte a l’ordre de vacunació, igual que s’ha fet durant tot el procés, hi haurà un ordre de priorització. En primer lloc es procedirà a immunitzar als xiquets dels col·legis d’educació especial i als menors immunodeprimits.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat als pares que protegisquen als seus fills i autoritzen la seua vacunació. Aquest ha recordat que no és una vacuna obligatòria pel que depèn dels progenitors decidir la immunització del xiquet.

De moment, el 92% de la població valenciana ja està vacunada. Arran de la imposició del passaport Covid, aquest pont s’han vacunat 12.291 persones més. A més, a aquesta xifra se suma que hi ha 400.000 ciutadans que han rebut la dosi de reforç.