La Comunitat podría cambiar la desescalada provincial por departamentos de salud
Un coche de policía en el cauce río durante la primera jornada de desconfinamiento. /FOTO: ROBER SOLSONA - EUROPA PRESS.

La Conselleria de Sanitat Universal ha anunciat hui el contagi de 27 persones més en la Comunitat Valenciana. Segons ha avançat la consellera Ana Barceló, aquesta xifra fa referència als positius obtinguts per PCR. Per províncies són 21 a València, 5 a Alacant i 1 a Castelló.

L’acumulat de contagis des de l’inici de la pandèmia és de 10.619 persones mentres els casos actius són 3.999 en tota l’autonomia. Actualment aquesta xifra de malalts de coronavirus representa el 29% del total, una cosa destacable si la comparem amb el 90% de fa un mes.

Respecte a les hospitalitzacions, aquestes segueixen en descens en tota la Comunitat Valenciana. Hui dia són 537 persones les que romanen ingressades en hospitals i 96 d’elles en l’UCI. Aquesta última dada reflecteix que és la tercera jornada consecutiva sense ingressos en la unitat de vigilància intensiva per Covid-19.

En referència al nombre d’altes, el número continua creixent. Ja són més de 8.181 persones les que han superat el coronavirus171 més que el dijous.

6 NOUS MORTS

En les últimes 24 hores s’han quantificat 6 noves víctimes mortals del coronavirus. Per províncies són 4 a Alacant i 2 a València. A més, és cridaner assenyalar que dels morts cap d’ells era resident sent aquesta la primera vegada que succeeix des que va començar la pandèmia. Amb ells, les morts a causa del coronavirus sumen ja un global de 1.321 víctimes.

Finalment, hi ha casos actius de Covid-19 en 70 residències de la Comunitat, tres més que ahir. Són 38 a València, 22 a Alacant i 10 a Castelló.

SANITAT ALERTA: “ENS ESTEM RELAXANT MASSA”

Durant la compareixença de hui, Barceló també ha demanat a la ciutadania que no baixe la guàrdia. La consellera de Sanitat ha recordat que la pandèmia no ha acabat i ha advertit que percep una “relaxació excessiva”.

“No és una percepció meua, som molts els que ens hem donat compte que hi ha un excés de confiança. És cert que la majoria dels valencians es comporta amb responsabilitat però hi ha una part que, si no ho fa, perjudica el conjunt”.

Barceló ha declarat que veu “amb preocupació” com alguns grups de persones parlen al carrer sense guardar les distancia. També ha fet referència a aquells que es creuen amb esportistes sense separar-se prou. “Cal tenir en compte que si algú està corrent ha de guardar més espai amb la resta. Tot això ho veig amb preocupació, ens estem relaxant massa“.

CONSELLERIA PREOCUPADA PEL CANVI DE FASE

“Si no guardem el distanciament, i no l’estem guardant en alguns casos, es produiran nous contagis”, ha advertit. “Volem passar a la fase 1 a partir del pròxim dilluns, però encara ens queden diverses fases per a aconseguir la nova normalitat”, ha assenyalat Barceló.

Estar en la fase 1 no vol dir que ens estem desconfinando, no ens podem confiar. Les mesures de confinament estaran més obertes però és fonamental guardar les distàncies, cal anar amb compte el que toquem, cal seguir mantenint la neteja“, ha conclòs la consellera.