Detectan dos nuevos brotes de coronavirus mientras el de Gandia se multiplica
MANUEL LORENZO EFE

La primera llei anticovid d’Espanya ja està en vigor. La nova normativa endureix des de hui l’ús de la mascareta i aplica una normativa comuna a totes les autonomies. La llei suposa a més l’obligatorietat del seu ús en piscines i platges, un protocol que ha alçat polèmiques.

En el cas de Balears ja han avançat que no es multarà a les platges malgrat la llei. La seua consellera de Sanitat ha assegurat que la mascareta no serà obligatòria ni per a prendre el sol ni estant en grups de convivència. No obstant això, sí que haurà de portar-se quan s’estiga amb un altre grup diferent al de convivència.

Per part de la Comunitat Valenciana, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que farà aportacions a la normativa. Així ho ha revelat hui la mateixa Generalitat després de la participació de Barceló en la reunió del Consell Interterritorial.

L’objectiu és que regule l’ús de la mascareta en els espais de platges de cara a l’època estival. La proposta passa perquè els usuaris de les platges estan exempts del seu ús quan es troben dins d’un perímetre de seguretat de dos metres de distància i durant el bany.

100€ DE MULTA PER PRENDRE EL SOL SENSE MASCARETA

La consellera ha insistit que “siga com siga la normativa els ciutadans han de complir sempre les recomanacions i normes establides per les autoritats sanitàries”, ja que “les bones dades no poden portar mai a la relaxació del compliment de les mesures”.

De moment, la nova llei obliga a usar la mascareta en qualsevol espai públic. Les excepcions són en l’àmbit esportiu o persones dependents o amb malalties. Per tant, aquell que prenga el sol aquesta Setmana Santa podria ser sancionat a la platja si ho fa sense mascareta. La multa a la qual s’enfrontaria seria de fins a 100 euros.

EL MINISTERI DE SANITAT REVISARÀ LA NORMATIVA

La ministra de SanitatCarolina Darias, ha sigut la responsable de presidir el Consell Interterritorial. En ell s’ha pactat que revisarà la nova llei per a plantejar propostes en la pròxima reunió convocada per a la setmana de Pasqua.

L’objectiu de la ministra és que la llei s’aplique per igual en totes les autonomies. Per això, ha assenyalat que han de “arribar a acords i que siguen el més tècnics i substanciats possibles”.