Varias personas caminan bajo sus paraguas durante una tormenta. / MARÍA JOSÉ LÓPEZ (EUROPA PRESS)

La Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que ha assotat aquesta setmana la Comunitat Valenciana continuarà descarregant sobre l’autonomia al llarg d’aquest dijous. El territori valencià es mantindrà hui en preemergència per intenses precipitacions.

A Castelló, el sud de València i el nord-est d’Alacant s’espera la major intensidad. En aquestes àrees es preveuen ruixats acompanyats de tempestes que podrien ser localment fortes i persistents.

Davant aquest nivell de risc, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta groga perquè la precipitació acumulada en 12 hores podria arribar als 80 mm. A més, tot el litoral valencià també ha entrat en alerta groga per fenòmens costaners. El mar estarà assotat per vent del nord-est amb intervals de força 7 i ones de 2 a tres metres d’altura.

No obstant això, la jornada evolucionarà cap a l’estabilitat. Només el sud de la província de València es mantindrà en alerta durant la vesprada. Aquesta es desactivarà en la matinada del divendres, dia en la qual la DANA perdrà tota la seua força.

Els últims assots del temporal han recaigut en localitats de la Ribera, la Costera i la Valldigna. Xàtiva ha sigut el municipi més perjudicada amb 102,4 l/m2 durant la nit, 66 d’ells en una hora i 40,8 en 30 minuts.

LA DANA DESAPAREIX EL CAP DE SETMANA

El cap de setmana arrancarà amb cel nuvolós o cobert amb ruixats ocasionals que podran ser localment forts i persistents en el sud. A més, les temperatures mínimes aniran en ascens encara que les màximes registraran amb pocs canvis i es mantindran entre els 23 i 26 graus.

Cara al dissabte hi haurà intervals nuvolosos i nuvolositat d’evolució diürna. A l’interior, probables precipitacions acompanyades de tempestes ocasionals; en el litoral, baixa probabilitat de precipitacions disperses. Temperatures mínimes amb pocs canvis i màximes en ascens fins als 29° a la ciutat de València.

El cap de setmana acabarà amb una jornada més calorosa pròpia de l’estiu. S’arribarà fins als 30è en punts del litoral com Gandia o València. El cel estarà poc nuvolós amb intervals de núvols alts i sense risc de pluja.