PROGRAMA COMPLET

L’esportista castellonenca, Isabel Ferreres, va analitzar en ‘Temps d’Esports’ de 7Televalencia la Setmana Ciclista Valenciana 2018. Una prova organitzada pel Club Ciclista Escapada i inclosa en el calendari UCI que reunirà a les millors ciclistes femenines del món en un total de 29 equips i 174 participants del 22 al 25 de febrer per a recórrer la Comunitat Valenciana.

Es tracta de la segona carrera per etapes femenina d’Espanya després de l’Emakumeen Bira4. Isabel, ha volgut destacar en el seu pas pel programa, l’excel·lent organització de la prova que gràcies el seu èxit en la primera edició repetirà amb un cartell internacional.

La jove ciclista afronta la prova amb moltes ganes després de proclamar-se campiona de la Copa d’Espanya de Ciclisme en Pista.

A més, Ferreres, nascuda a la Vall d’Uixó, ha comentat que “la Comunitat Valenciana és un lloc on els ciclistes vénen a preparar-se a l’hivern. És un referent internacional pel bon temps, el terreny i les virtuts d’aquesta terra”.

La prova disposarà de quatre etapes:

▪ Etapa 1
Ròtova – Gandia
DATA: 22/02/2018 | DISTÀNCIA: 118 km
L’etapa inaugural de la Setmana Ciclista Valenciana servirà per a conèixer a la primera líder de la carrera. L’escamot partirà del municipi valencià de Ròtova, en la comarca de la Safor. Les ciclistes hauran d’afrontar un recorregut sinuós de 118 km, una etapa rompepiernas amb dos ports puntuables, el de Barxeta (3ª) i el de Barx (2ª), aquest últim a només 13 km de la línia de meta situada en l’avinguda de la República Argentina de Gandia.
▪ Etapa 2
Castelló – Vila-real
DATA: 23/02/2018 | DISTÀNCIA: 115 km
La segona etapa, de 116 km, traslladarà la caravana de la Setmana Ciclista Valenciana a la província de Castelló. El carrer Columbretes de Castelló de la Plana acollirà l’eixida neutralitzada. Després de creuar Almassora i Borriana, les ciclistes tornaran a passar per Castelló per a disputar un sprint especial en el quilòmetre 42. A partir d’ací la carrera discorrerà per Benicàssim i es pujarà el Desert de Las Palmas, port de primera categoria que es coronarà en el quilòmetre 76. Els últims 40 quilòmetres portaran a les corredisses cap a Almassora, Borriana i Vila-real, on estarà situada la línia de meta en la calle Ermita, al costat de l’Estadi de la Ceràmica.
▪ Etapa 3
Sagunt – València
DATA: 24/02/2018 | DISTÀNCIA: 137 km
L’etapa més llarga de la Setmana Ciclista Valenciana es disputarà entre Sagunt i València, de 137 km de recorregut. L’única dificultat orogràfica de la jornada serà el port de l’Oronet, de segona categoria, el cim de la qual es troba situada encara a 48 km de meta. La localitat de Sagunt, a més de l’eixida, acollirà dos sprints especials en els quilòmetres 29 i 60, mentre que la línia de meta estarà situada en la mateixa plaça de l’Ajuntament de València.
▪ Etapa 4
Benidorm
DATA: 25/02/2018 | DISTÀNCIA: 118 km
L’etapa alacantina de la Setmana Ciclista Valenciana serà l’encarregada de tancar la segona edició. Benidorm coneixerà a la vencedora final de la carrera després d’una jornada molt exigent de 118 km que arrancarà i finalitzarà en l’avinguda Rei Jaume I. L’alt del Finestrat (2ª), que es pujarà fins a en tres ocasions, serà el jutge d’aquesta etapa i qui sap si de la Setmana Ciclista Valenciana.