Un agente de policía local de Valencia se prepara para entregar mascarillas en el metro - Iván Terrón - Europa Press

Les dades entre Govern i Generalitat Valenciana continuen xocant. Segons el Ministeri de Sanitat, la Comunitat no ha registrat cap nou positiu en les últimes 24 hores. No obstant això, segons la Conselleria de Sanitat s’han comptabilitzat 148 nous contagis de coronavirus.

Tal com ja expliquem en 7 Televalencia, això es deu a diferències en els mètodes de comptabilització. Mentre el Govern només suma aquells positius diagnosticats per PCR, la Generalitat també té en compte els resultats de les proves ràpides per a detectar anticossos.

Seguint les dades de Conselleria, els 148 nous positius eleven a 12.834 el total de positius des que va començar la pandèmia. D’ells, 14 es troben a la província de Castelló, 15 en la d’Alacant i 119 en la de València. En aquests moments, es troben actius 4.049 casos, 1 de cada 3 diagnosticats.

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 1.279 defuncions en la Comunitat Valenciana, 5 morts més en 24 hores. Són 195 a Castelló, 452 a Alacant i 632 a València.

LA COMUNITAT REGISTRA EL DIA DE MENYS INGRESSOS PER COVID-19

La Comunitat Valenciana ha registrat el dia amb menys ingressos hospitalaris de persones amb coronavirus. En les últimes hores, han sigut 11 les persones que han requerit ingrés en algun dels hospitals. La xifra manté una tendència descendent i que suposa només el 8% del total de casos confirmats en el dia d’avui.

Segons Sanitat, en total es mantenen hospitalitzades 626 persones en aquests moments. D’elles, 114 es troben en UCI. Aquesta xifra també ha anat disminuint en les últimes dues setmanes, en concret el 52%.

D’altra banda, s’han donat 7.506 altes de persones amb coronavirus (59 des de l’actualització d’aquest diumenge). Això es tradueix en què 6 de cada 10 dels casos diagnosticats s’han curat ja de la malaltia. Per províncies: 1.006 en la de Castelló, 2.801 en la d’Alacant i 3.699 en la de València.

Actualització de la situació en residències

De tots els centres que han presentat algun cas positiu per coronavirus, més de la meitat  no tenen cap en aquests moments. Avui dia, hi ha casos positius en 76 centres: 12 a la província de Castelló, 19 a Alacant i 45 a València.

  • Residents que han donat positiu: 2.068
  • Personal treballador que ha donat positiu: 662
  • Residents que han mort: 476