La Comunitat Valenciana en avís especial davant l’amenaça d’una gota freda

Les primeres previsions d'Aemet apunten a una acumulació de 100 litres per metre quadrat en punts de València i Castelló.

aviso
Se han registrado 300 l/m2 en La Safor.

El centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha emès un comunicat especial en el que avisa de l’arribada d’un episodi de pluges intenses que arribaran a partir del dijous.

Les primeres previsions segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) apunten a precipitacions acumulades de 100 litres per metre quadrat en qüestió de dotze hores. Esta tempesta descarregaria principalment en el litoral de Castelló i València tal com ha confirmat a 7 Televalencia José Ángel Núñez, cap de climatologia Aemet Comunitat Valenciana.

Segons Núñez, l’avís que s’ha establit per a estes zones és el taronja el que significa l’existència d’un risc important a partir del dijous a la nit. “L’evolució d’eixes precipitacions persistiran al llarg del cap de setmana i seran intenses tant el dijous com el divendres. Malgrat tot és molt ràpid encara per a parlar de la intensitat de les pluges”, ha assegurat.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències explica en el seu comunicat que l’episodi de pluges intenses és conseqüència d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) que està composta per la persistència i extensió de les precipitacions importants. A més, en ell s’aconsella a tots els municipis que mantinguen l'”atenció i seguiment” necessari de tots els avisos procedents del Centre d’Emergències amb la finalitat d’activar amb antelació els protocols d’actuació.

Des d’Emergències també es recomana a “extremar la precaució” en aquelles poblacions situades al costat de rius o barrancs i es demana a la població que revisen les seues llars i netegen les canalitzacions per a evitar inundacions, a més de circular amb precaució per carreteres principals i tractar de mantenir-se informat dels riscos de les seues zones de treball o habitatge.

“El ejército no vino a ayudarnos hasta 3 días después de la riada”