alerta

La Comunitat Valenciana es troba en alerta taronja per possibilitat de pluges i tempestes que podrien deixar calamarsa en zones de l’interior i descarregar fins a un total de 60 litres per metre quadrat en una hora.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) és qui ha informat d’esta situació considerada de risc important ja que a més de la calamarsa, les tempestes podrien anar acompanyades de fortes ratxes de vent.

En concret, les zones en alerta taronja són l’interior nord i sud de Castelló i l’interior nord de València. A més, existeix una alerta groga per pluges i tempestes a l’interior sud de la província mentre tot el litoral està fora de risc encara que no es descarta que hi haja precipitacions durant la jornada d’aquest dilluns.

1.709 raigs durant la jornada del diumenge

Durant la jornada del diumenge, la Comunitat va registrar un total de 1.709 raigs acompanyats de precipitacions i calamarsa en gran part del territori.

Per províncies, dels 1709 raigs d’ahir, 1106 van impactar a València i 603 a Castelló. Les comarques amb més raigs registrats ahir van ser La Regió muntanyenca (Els Serrans), amb 354 i la Plana d’Utiel-Requena amb 319. Als Ports, 103 i a l’Alcalatén, 85.

La tempesta ha posat en alerta a l’aeroport de Manises ja que des d’Aemet s’ha llançat un avís aeronàutic per tempestes des de les 7h. del matí fins a les 16h. de la vesprada.