GRAFCVA5635. VALENCIA, 15/06/2019.-El alcalde de València, Joan Ribó (c), conversa con el president de la Generalitat, Ximo Puig, y con la portavoz socialista, Sandra Gómez, tras haber sido reelegido este sábado con el apoyo de los votos de los concejales del PSPV-PSOE, partido con el que negocia un gobierno de coalición, este sábado en el que la mayoría de los ayuntamientos de la Comunitat Valenciana celebran sus sesiones constitutivas. EFE/Kai Försterling.

Les comissions negociadores de Compromís i del PSPV-PSOE continuen avançant en la configuració del programa de govern que serà la base de l’acord per a formar un govern de coalició, estable i de progrés per a València.

En un comunicat oficial el partit socialista assegura que més enllà del programa (el “quin”), en la reunió d’ahir ja es va començar a analitzar la manera de com s’estructurarà (el “com”), sobre la base d’un govern de coalició.

D’esta manera, en la jornada d’este dimecres està previst que les comissions negociadores de totes dos formacions, reprenguen els treballs per a acostar les postures i continuar avançant.

L’alcalde, Joan Ribó, va afirmar ahir que l’objectiu és presentar el nou equip de govern abans que acabe el mes. La principal dificultat de les negociacions passa per posar-se d’acord en l’esquema que tindran les tinences d’alcaldia. I és que dels 17 regidors del govern, només pot haver-hi 12 com a màxim en la junta de govern, és a dir, l’alcalde i onze edils.

Falta també per decidir si recuperen o no la figura de la vicealcaldía o si s’innova en l’estructura administrativa.

Els regidors del Partit Popular a l’Ajuntament de València a la seua arribada al ple de constitució del consistori.

El PP insta a Ribó i a Gómez a “posar-se a treballar ja pels valencians”

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha instat a Joan Ribó i a Sandra Gómez a “posar-se a treballar ja”, perquè la ciutat “no pot estar paralitzada a l’espera de com queda el repartiment de butaques”.

Per a Catalá, “no pot ser que la tercera capital d’Espanya estiga paralitzada per eixos balls de butaques i eixos pactes de desconfiança que estan protagonitzant Compromís i el PSPV”, per la qual cosa el PP ja treballa per a afrontar problemes de la ciutat “com l’atur, la pobresa o la paralització de l’activitat econòmica pel bloqueig de llicències”.

La portaveu popular ha apostat per aplicar un pla de xoc contra la pobresa infantil i també un pla de xoc d’agilitació de la tramitació burocràtica administrativa de l’Ajuntament, que té “un col·lapse molt important” que es mantindrà fins que hi haja nou Govern local.

“La gestació del nou equip de govern no pot allargar-se més; els valencians segueixen sense respostes als greus problemes que pateix la ciutat i els veïns es mereixen governants seriosos i responsables, i no polítics que només es preocupen de com queda el repartiment de poder per a acontentar les seues forces polítiques”, ha assenyalat.