(EFE).- El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha instat hui a Units Podem i al PSOE a consensuar i “parlar reposadamente” amb “la tranquil·litat de l’estiu” sobre una moció de censura contra Mariano Rajoy que podria presentar-se al setembre per a obrir possibilitats que tirara endavant.

Eixos són els terminis raonables que haurien de donar-se, segons Compromís, per a garantir que una moció de censura tinguera el suficient suport per a prosperar en el Congrés, unacosa que no ha aconseguit fins ara la registrada per Units Podem i que es debatrà el 13 de juny.

Baldoví, en roda de premsa en el Congrés, ha insistit que “seria molt millor una moció que tirara endavant al setembre que no una al juny que es quedarà pel camí”; argument amb el qual ha defensat la seua oferta a Units Podem perquè ajorne la seua moció fins que el PSOE trie a la seua nova adreça en el Congrés del 17 i 18 de juny.

Per a fer realitat eixe ajornament, en la pràctica Units Podem hauria de retirar la seua moció de censura, però el benefici seria -segons Compromìs- que es podria començar a discutir una altra nova que “genere més consens i suports” i que obligue a tots els grups de la càmera a definir-se.

A canvi, Compromís demana gestos als socialistes i a Pedro Sánchez: que comprometen de forma clara la seua intenció que “efectivament van a caminar per a presentar una nova moció de censura”, i que no es limiten a no descartar-ho o a demanar la dimissió de Rajoy.