Capitanía

Compromís ha demanat que els militars abandonen el recinte de Capitania, situat en el centre de la ciutat de València. Així ho contempla una Proposició No de Llei presentada per la formació i amb el sustent del PSPV i Podem perquè Les Corts sol·licite al Govern d’Espanya que cedisca la titularitat del convent de Santo Domingo, abans anomenat de Predicadores i poder incorporar-ho al patrimoni de tots els valencians.

La proposta de ‘desmilitaritzar’ el complex que funciona com a seu principal de l’Exèrcit a València, va ser aprovada pels diputats que formen part del Pacte de Botànic. Des de Compromís expliquen com en 2016 ja es va presentar aquesta iniciativa però que llavors no va arribar a votar-se. Tres anys després, des de les files de la formació, afirmen que s’ha recuperat el document però amb un versió millorada  ja que en l’actualitat, la Generalitat aposta per un patrimoni “transparent” i diverses jornades obertes dels palaus valencians i que també afectaria a Capitania si fóra pública.

El Partit Popular es va oposar a aquesta mesura i Ciutadans es va abstenir a les intencions de Compromís que passen per “donar-li un ús públic al convent de Santo Domingo” ja que és un dels immobles més importants del patrimoni valencià.