Así será la vuelta al cole en septiembre: turnos para ir a clase y asignaturas online
Aula del Colegio Imagine Montessori de Paterna.

Menys alumnes per classe i docència telemàtica són dos de les pautes que regiran l’arrencada del pròxim curs escolar 2020-21 (consulta el calendari). La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha manifestat com serà la ‘volta al col·le’ al setembre. Si per a llavors no hi ha vacuna contra el coronavirus, els alumnes tornaran a les aules però ho faran amb novetats.

Tal com arreplega una entrevista publicada en el diari ’20 Minutos’, les classes disposaran d’un aforament de 15 estudiants per aula. D’aquesta manera, els alumnes compaginaran l’ensenyament presencial amb l’educació a distància mitjançant torns. “Si no hi ha un remei, els centres hauran d’estar a la meitat de la seua capacitat. Això obliga al fet que una part d’alumnes estiguen treballant presencialment i una altra telemàticament”, afirma Celaá.

L’establiment de torns té un doble objectiu: mantenir la distància de seguretat i evitar aglomeracions en els centres educatius. “Si parlem, per posar una xifra, de tres milions de xiquets en Primària, que acudeixen al col·legi acompanyats per un adult, imaginem el moviment que es produeix. A més, si tots els xiquets acudeixen alhora no podrem salvaguardar la distància obligada“.

LES MESURES S’AVANCEN A DOS CURSOS EN LA FASE 2

Encara que la mesura s’anuncia per a setembre, és la mateixa situació que es produirà en les pròximes setmanes. Una vegada s’aconseguisca la fase 2 de la desescalada, previsiblement el 26 de maig, els estudiants de 4ºESO i 2º Batxillerat tornaran a les aules. No obstant això, aquest retorn serà amb classes de no més de 15 alumnes.

Els estudiants de les etapes de educació restants tornaran al col·legi al setembre. L’arrencada escolar suposarà un repàs de continguts del curs 2019-20 per a garantir l’aprenentatge.