Un software valenciano predice más olas de contagios hasta que finalice la campaña de vacunación
Un agente de la Policía Local de Valencia patrulla junto al Ayuntamiento durante la pandemia. / PLV

La duració de la quarentena per positiu en coronavirus podria reduir-se de nou. Així ho planteja la Comissió de Salut Pública, l’organisme que reuneix representants del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

Ara es remena reduir el període d’aïllament en els casos positius a entre tres i cinc dies. Actualment, la quarentena està establida en set dies, després de ser rebaixada en la sisena ona amb els deu dies anteriors.

Les veus expertes de les administracions estatals i autonòmiques abordaran aquesta vesprada l’assumpte. A més, també analitzaran el context actual de la situació epidemiològica; l’estratègia de vacunació contra la Covid-19 i la recessió de la sisena ona.

LA QUARENTENA VA SER REDUÏDA A 7 DIES DURANT LA SISENA ONA

A Espanya, l’aïllament actual per contagi de coronavirus és de set dies. No obstant això, el pacient ha de presentar un quadre asintomático o lleu de la malaltia. Així mateix, per a abandonar el confinament, el positiu no ha de tenir símptomes en els tres últims dies de l’aïllament.

Actualment, per norma general, no és estrictament necessari la realització d’un test per a la reincorporació laboral. No obstant això, si ho han de fer els professionals del sector sanitari i personal de residències.

Un altre aïllament que continua vigent actualment és la quarentena per contacte estret amb un positiu de coronavirus per als no vacunats. Aquesta està establida en set dies, mentre que els vacunats amb pauta completa no han de fer-la. No obstant això, han d’estar alerta davant la possibilitat del desenvolupament de símptomes durant aquest període.

Davant la pressió d’algunes autonomies per a escurçar aquestes quarentenes, la ministra de SanitatCarolina Darias, s’ha pronunciat sobre aquest tema. Així, va comentar que serien els tècnics de la Ponència d’Alertes els que analitzarien la proposta. Posteriorment, es traslladaria a la Comissió de Salut per a prendre una decisió. Darias també ha insistit que tots aquests assumptes vinculats arran de la pandèmia, estan “en permanent revisió”.