fallas

L’empresa pública Tragsa és la companyia que finalment procedirà al desmuntatge dels monuments fallers. Així ho ha comunicat avui Guillermo Serrano, president de la Interagrupación de Falles, després d’una reunió mantinguda amb Ximo Puig.

L’objectiu de Tragsa és començar aquesta mateixa vesprada amb l’operació. S’espera que siguen dos dies de treball. Tot a contrarellotge per si finalment ploguera en els pròxims dies.

Serrano s’ha mostrat positiu i ha assegurat que ja veuen “la llum” en saber-se que les festes se celebraran al juliol. Respecte a quines falles es desmuntaran, el president d’Interagrupación ha assegurat que, de moment, l’única que es manté és la municipal pel que les altres hauran de traslladar-se a Fira València.

En relació als costos econòmics, Serrano ha assenyalat que la Generalitat i l’Ajuntament seran els qui els assumisquen. Per tant, les autoritats seran els qui paguen el desmuntatge i trasllat de les falles. A més, també correrà al seu càrrec el cost de buidar els tallers dels artistes perquè requereixen d’aquests espais per a les Fogueres d’Alacant.

Ximo Puig i Guillermo Serrano durant la reunió en el Palau de la Generalitat.

FIRA VALÈNCIA SENSE COMUNICAT OFICIAL PER A REBRE LES FALLES

Tant Fira València com Ciutat de la Llum són els espais on s’espera guardar els monuments fallers. No obstant això, cap d’aquestes institucions han rebut comunicació oficial per a emmagatzemar les falles segons Europa Press.

Fuentes de Fira València han assenyalat que estan “a disposició” dels artistes fallers però no han rebut instruccions des de l’Ajuntament i desconeixen quant espai necessiten.