zonas de juegos
Puerta del colegio E

Llum verda a unes festes falleres completes a la ciutat de València. Els estudiants dels col·legis de la capital del Túria no hauran d’acudir a classe el pròxim 16 de març. Així ho ha decretat finalment la Conselleria d’Educació després de la insistència de l’Ajuntament de comptar amb tres jornades no lectives en Falles.

Abans de l’inici de curs, el consistori valencià, per mitjà del Consell Escolar, havia sol·licitat al Consell quatre dies festius per als estudiants: 7 de desembre i 16, 17 i 18 de març. A canvi, es comprometien a allargar una jornada el curs acadèmic.

A la proposta, Educació va respondre amb una negativa. Aquests van comunicar que la data final del calendari escolar no podia retardar-se més del fixat. Des de la Regidoria d’Educació es va optar ahir per proposar al Consell retallar les vacances falleres, una decisió que no va prosperar.

Des del Consell Escolar municipal van anunciar que mantindria el seu objectiu de comptar amb tres dies de Falles en els centres educatius i finalment així podrà ser. La Conselleria d’Educació permetrà el canvi al·legant que ara la situació ha canviat.

L’argument que impedia retardar la finalització del curs responia a raons organitzatives. Els estudiants d’ESO havien de comptar amb temps suficient per a preparar els seus exàmens de recuperació. No obstant això, aquestes proves desapareixeran en els pròxims mesos quan es publique en nou reial decret educatiu.

LES FALLES CANVIEN LES DATES DE FI DE CURS

Per tant, els alumnes valencians i els seus docents gaudiran de tres dies de Falles. Ara bé, aquests retardaran una jornada l’inici de les vacances d’estiu. Així, els estudiants de Secundària acabaran el dilluns 20 en lloc del divendres 17 com estava previst; i els alumnes d’Infantil i Primària finalitzaran les classes el dimecres 22 en lloc del dimarts 21 de juny.

La decisió ha obert ara les portes al fet que altres localitats de València puguen sol·licitar el canvi per a adaptar els seus calendaris escolars a les Falles de 2022.