Confinan una clase de Primaria tras el contagio de una alumna
Mascarillas y gel desinfectante en el aula de un colegio. / Foto: Jesús Hellín (Europa Press)

Les classes presencials acaben d’arrancar el curs i per a alguns alumnes ja han arribat a la seua fi de manera temporal. Un col·legi de Rafelbunyol s’ha vist obligat a confinar a tota una classe d’Educació Primària després del contagi d’una de les seues alumnes.

La xicoteta del CEIP Els Germanells, centre en el que estudien 400 alumnes, només havia acudit a classe el dilluns al matí. La xiqueta havia romàs 4 hores en el col·legi sense cap símptoma aparent. No obstant això, va anar a la vesprada quan va començar a mostrar malestar. Els pares la van portar a l’ambulatori del municipi on va ser sotmesa a la PCR.

Encara que els resultats es van saber en la següent jornada, el dimarts era festivitat a Rafelbunyol pel que el col·legi va romandre tancat. Després de notificar-se al centre escolar, es va localitzar als pares de tots els alumnes a més de la professora de la xicoteta per a realitzar-se les proves.

QUÈ PASSA ARA AMB LES CLASSES?

El nou protocol de Sanitat i Educació és clar sobre aquest tema: es passa a l’ensenyament a distància. Ara els alumnes d’aquesta classe estudiaran des de casa però mantenint l’horari escolar. No obstant això, es desconeix quan tornaran a l’aula presencial. Des de Sanitat van assenyalar que han d’avaluar-se els contactes estrets del cas.

Respecte a la resta del col·legi, l’Ajuntament de Rafelbunyol ha anunciat que mantindrà la normalitat. L’alcalde del municipi, Fran López, va llançar ahir un missatge de tranquil·litat a les famílies dels xiquets. A més, va animar als veïns a continuar complint amb les mesures de seguretat per a evitar l’expansió del virus.

“Des de l’Ajuntament de Rafelbunyol estem en coordinació tant amb les Conselleries d’Educació i Sanitat com amb l’equip directiu del centre per a garantir la seguretat de les aules”, va explicar.

Serà durant la jornada d’avui quan es coneguen els resultats de les proves. Això ajudarà a conèixer l’abast de la gravetat en el centre. A més, també podria ser determinant per a fixar la data de retorn a les aules.