Coke Andujar i el Llevant conformen una equació de fàcil resolució. En la ment del futbolista madrileny anava prenent forma la possibilitat de tornar al marc de la competició espanyola, després de la seua estada en les files del Schalke 04 alemany. La societat blaugrana li oferia aqueixa opció. L’entesa va quedar consignada en dates anteriors a la treva que concedeix el Nadal. Avui s’ha confirmat aquest lligam de manera oficial davant la mirada de Tito, Director Esportiu, i Miguel Ángel Ruiz, en qualitat de membre del Consell d’Administració. “El Llevant compleix les meues expectatives. És un bon lloc per a créixer”, va advertir en la sala de premsa d’Orriols durant l’acte que va certificar la seua presentació com a jugador adscrit a l’entitat granota. Coke ja pensa en blaugrana. “Vinc a ajudar a l’equip. Tinc ganes, experiència i ganes d’aportar molt a l’equip. Amb treball i trepitjant l’accelerador fort vaig a tenir oportunitats per a ajudar a l’equip. El Llevant em transmet confiança i seguretat i ara m’he de guanyar continuïtat amb treball”.

El defensor va reconèixer que necessitava canviar la seua destinació a la recerca de noves emocions i perspectives sobre el verd. “En el personal, la meua experiència a Alemanya ha sigut bona, però en l’esportiu no trobava els minuts que necessitava, i un futbolista necessita jugar per a sentir-se realitzat. Allí, tant el míster com l’adreça esportiva ho han entès perfectament”. I la possibilitat de tirar arrels en el club d’Orriols? “Seguir l’any que ve? És alguna cosa que ara mateix és impossible saber. Tant de bo, encara que és molt difícil sentir-se identificat amb un club des del primer dia, la rebuda de tots ha sigut immillorable. Vinc amb moltíssimes ganes”.

En la decisió finalment adoptada va pesar el veredicte emès per Vicente Iborra. Els dos jugadors van coincidir en el Sevilla en temps passat. La seua anàlisi va ser fonamental. “He parlat molt amb Iborra, em va dir que anava a ser un lloc perfecte i que m’anava a adaptar perfectament. Hi ha bon equip per a fer moltes coses, Iborra és un dels motius pels quals estic ací. Iborra és un ambaixador del Llevant per tot el món”. Coke va bandejar que haja percebut un vestuari marcat per l’ansietat. El jugador reforça el compromís del grup. “El que jo m’he trobat és un equip amb gent compromesa. Una altra cosa és que no s’estiguen donant els resultats esperats, sobretot a casa, però anem a començar des de ja a cercar victòries. On siga”, va advertir apuntant en adreça cap a les confrontacions que inaugura la seqüència competitiva de 2018.